9 februari 2010
Land Rover Freelander 2

Land Rover Freelander 2

Land Rover introduceert Freelander 2 Sport

9 februari 2010 | Sportieve looks staan centraal bij de Freelander 2 Sport die Land Rover vanaf februari op de markt brengt. Zowel exterieur als interieur van deze sportief gestileerde uitvoering onderscheiden zich door unieke details, zoals speciale 19-inch lichtmetalen velgen en een 'two-tone' interieur. De Freelander 2 Sport is leverbaar vanaf € 45.900,-.

De Freelander 2 Sport is verkrijgbaar in twee metallic kleuren (zonder meerprijs): Santorini Black en Lago Grey. Beide vormen een combinatie met het unieke 'two-tone' interieur in Ebony en Storm. De achterspoiler in lakkleur zet een sportieve toon, waarbij portiergrepen en buitenspiegelkappen in lakkleur opgaan in de carrosserielijn. De roestvrijstalen beschermplaat op de achterbumper plaatst daarentegen een contrasterend accent. De Freelander 2 Sport staat op 19-inch lichtmetalen velgen, die zich onderscheiden door hun afwerking in 'Diamond Turned Finish' met contrastlak.

Land Rover Freelander 2

Als aanvullende optie kan de Sport worden uitgerust met een Sport Style Pack in contrasterend Stornoway Grey metallic. Dit Pack bestaat uit een voorspoiler, een skirt onder de achterbumper en kunststof stylingpanelen op voor- en achterportieren. Met dit Pack komen de sportieve looks van de Freelander 2 beter tot hun recht.

Ook het interieur straalt sportiviteit uit met de 'two-tone' bekleding in Ebony leder voor de zijwangen met middenbanen in Storm stof. De hoofdsteunen zijn bovendien voorzien van een gepreegd 'Sport'-embleem. Dit sportieve thema wordt vervolgd met 'two-tone' portierpanelen en met middenconsole/onderzijde dashboard in Ebony. De Matrix metallic dashboardafwerking vormt daarmee een contrast. Verder zijn Ebony matten met contrasterende Storm omboording standaard.

Land Rover Freelander 2

Ook qua verdere uitrusting is de Freelander 2 Sport royaal voorzien: automatische airconditioning (ATC) met pollenfilter, Terrain Response-systeem voor rijden op elke ondergrond, cruise control, regensensor voor ruitenwissers, schemersensor voor koplampen, hogedruk koplampsproeiers, mistlampen vóór, parkeerassistentie achter, elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels en lederen stuurwiel met bediening voor audiosysteem.