1 februari 2010
 

Seat

Seat Leon en Altea nu ook met 1.2 TSI motor

1 februari 2010 | De Seat Leon en Altea zijn voortaan ook leverbaar met een 1.2 liter TSI motor. Tegelijkertijd introduceert Seat de speciale "Good Stuff" edities. Deze bieden extra luxe tegen een speciale prijs.

Kleine benzinemotoren met turbotechnologie vormen momenteel een efficiënt alternatief voor grotere, ongeblazen benzinemotoren in het terugdringen van schadelijke CO2-emissies en het brandstofverbruik. Op basis van die filosofie en technologie introduceert Seat voor de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon nu ook de 1.2 TSI-variant met een vermogen van 105 pk en een CO2-uitstoot van 127 g/km (134 g/km zonder Start/Stop-systeem).

In combinatie met deze benzinemotor krijgen de drie modellen niet alleen een A-label (B-label zonder Start/Stop-systeem), maar zijn ze voor zakelijke rijders extra aantrekkelijk, omdat de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon in combinatie met de 1.2 TSI in het 20% bijtellingtarief vallen.

Seat

In Nederland is de 1.2 TSI voorlopig voorbehouden aan de Seats Leon, Altea & Altea XL Stationwagon, met de nieuwe 'Good Stuff' uitvoeringen als introductieaanbod. De 'Good Stuff' versies zijn het direct resultaat van de samenwerking tussen Seat en Shakira en de naam 'Good Stuff' verwijst naar één van de tracks op Shakira's nieuwste album 'She Wolf'.

Aan de basis van de Seat Leon 'Good Stuff' staat de Reference-uitvoering, die voor deze gelegenheid extra wordt uitgerust met een Lifestyle-pakket, bestaande uit lichtmetalen 16 inch wielen, mistlampen vóór, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en een multifunctioneel stuurwiel. Daar houdt het echter niet op, wat betekent dat ook cruise control, donker getinte ramen achter, een sportonderstel, sportstoelen met 'Mica' bekleding en natuurlijk een USB-poort en Aux-in aansluiting voor het afspelen van de nieuwste tracks van Shakira standaard zijn.

Optioneel biedt Seat overigens de mogelijkheid om de Leon 'Good Stuff' voor € 300,- extra te voorzien van het Start/Stop-systeem, waarmee de CO2-uitstoot met nog eens 7 g/km daalt naar 127 g/km, een waarde die goed is voor een energielabel A.

Seat

Het totale pakket aan extra's op de Leon 'Good Stuff', die te bestellen is in de kleuren Magiczwart, Lunagrijs, Candywit, Emocionrood en Speedblauw, kost normaliter € 2.000,-. Seat levert deze 'Good Stuff' uitvoering tijdelijk echter voor een meerprijs van € 595,- en dat betekent een voordeel van ruim € 1.400,-. Daarmee is de Seat Leon 1.2 TSI 'Good Stuff' verkrijgbaar vanaf € 19.790,-. Er is overigens een Leon 1.2 TSI (Reference) vanaf € 19.195,-.

Ook van de Altea en Altea XL Stationwagon introduceert Seat een 'Good Stuff' versie, die qua uitrusting vrijwel gelijk is aan de Leon 'Good Stuff'. Sportstoelen en een sportonderstel maken bij deze modellen geen deel uit van het 'Good Stuff' pakket, maar worden gecompenseerd door een nieuwe bekledingsstof in het interieur. Het Start/Stop-systeem is standaard op de Seat Altea en Altea XL Stationwagon, net als airconditioning en ESP.

Het 'Good Stuff' pakket voor de Altea & Altea XL Stationwagon kost net als bij de Leon € 595,-, waardoor de Seat Altea 1.2 TSI 'Good Stuff' leverbaar is voor € 20.190,- (€ 24.790,- in combinatie met 1.6 TDI). Voor de Altea XL Stationwagon 'Good Stuff' bedragen de prijzen voor de 1.2 TSI en 1.6 TDI respectievelijk € 21.590,- en € 26.190,-. Alle Altea en Altea XL Stationwagon 'Good Stuff' uitvoeringen komen in aanmerking voor het energielabel B.

Seat Seat Seat
 
Websitewww.seat.nl
Deel via