29 januari 2010
 

Toyota

Toyota roept auto's terug in Nederland

29 januari 2010 | Toyota gaat in Nederland ongeveer 95.000 auto's terugroepen naar de dealer voor een aanpassing aan het gaspedaal, dat in zéér zeldzame gevallen trager dan verwacht kan terugkeren in de ruststand. Tot nu toe zijn in Europa 26 meldingen op 1.800.000 auto's. Volgens Toyota zijn er geen ongelukken gebeurd. Het betreft, zo benadrukt Toyota, een preventieve aanpassing om zo de hoogste veiligheidsstandaard voor de klanten, hun passagiers en andere weggebruikers te garanderen.

Ongelukken zijn niet gebeurd en bij Toyota importeur Louwman & Parqui zijn twee meldingen bekend van een niet optimaal werkend gaspedaal. Eigenaren van auto's die worden teruggeroepen, ontvangen op korte termijn persoonlijk een brief waarin hen de vervolgstappen wordt uitgelegd.

Toyota

De terugroepactie betreft uitsluitend de onderstaande acht modellen, met hun respectievelijke productiedata:

  • Toyota AYGO (februari 2005 - augustus 2009)
  • Toyota iQ (november 2008 - november 2009)
  • Toyota Yaris (november 2005 - september 2009)
  • Toyota Auris (oktober 2006 - januari 2010)
  • Toyota Corolla (oktober 2006 - december 2009)
  • Toyota Verso (februari 2009 - januari 2010)
  • Toyota Avensis (november 2008 - december 2009)
  • Toyota RAV4 (november 2005 - november 2009)

Het oplossen van deze kwestie heeft absolute prioriteit volgens Toyota. Toyota onderzoekt nu op welke wijze deze oplossing zo snel mogelijk geïmplementeerd kan worden in de auto's. De procedure rond (en de uitvoering van) de terugroepactie wordt op korte termijn met de eigenaren van de betrokken voertuigen gedeeld. Zij ontvangen persoonlijk bericht.

Toyota

Pieter van der Velden, algemeen directeur van Toyota importeur Louwman & Parqui: "Bij Toyota zijn we trots op de geroemde kwaliteit van onze auto's. En die kwaliteit mag nooit ter discussie komen te staan. Daarom zullen we er alles aan doen om de kwaliteit te waarborgen. Toyota voert continu vele modificaties door aan haar modellen. Tijdens dergelijke running changes worden vele kleine aanpassingen gedaan, zoals bijvoorbeeld het wijzigen van een gaspedaal. Medio januari werd duidelijk dat de sinds augustus 2009 volgens planning geleidelijk vervangen gaspedalen, in zéér zeldzame situaties mogelijk niet optimaal functioneerden".

Tadashi Arashima, President en CEO van Toyota Motor Europe: "Niets is belangrijker voor Toyota dan het implementeren van een juiste oplossing voor de mogelijke problemen met het gaspedaal. Wij begrijpen dat de terugroepactie waarschijnlijk onrust met zich meebrengt. U mag er dan ook op vertrouwen dat we alles op alles zetten om zo snel mogelijk een Toyota waardige oplossing te bieden".

Toyota

Op de homepage van Toyotal wordt de informatie over de terugroepactie voortdurend bijgewerkt. Als er na het lezen van deze informatie toch nog vragen zijn, kunnen berijders en eigenaren van een Toyota contact opnemen met het Toyota Informatie Center.

Toyota Toyota Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via