20 januari 2010
Mazda5

Mazda5

Mazda geeft eerste beelden nieuwe Mazda5 vrij

20 januari 2010 | Mazda presenteert op de komende en 80e Autosalon van Genève de compleet nieuwe Mazda5. De nieuwe Mazda5 borduurt voort op de hoge mate van functionaliteit van zijn voorganger, met nog steeds de twee schuifdeuren en de zevenzits Karakuri flexibiliteit van het interieur, maar verpakt dat in een binnen het segment uniek en meer aansprekend design van het exterieur.

Het ontwerp, dat elementen bevat van de Nagare designfilosofie, is bijzonder functioneel en levert dankzij zijn specifieke lage luchtweerstand en optimale lift en luchtstroomeigenschappen een belangrijke bijdrage aan een efficiënter brandstofverbruik.

Mazda5

De volledig nieuwe Mazda5 is voorzien van de nieuwe 2.0 liter DISI motor. DISI = direct injection spark ignition benzinemotor met i-stop, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak met voor dit model aangepaste overbrengingsverhoudingen. De nieuwe motor biedt een 15% reductie in CO2 uitstoot, vergeleken met de 2.0 liter benzinemotor die hij vervangt.

Naast de 2.0 liter zal er in de nieuwe Mazda5 ook een 1.8 liter benzinemotor met handgeschakelde zesbak beschikbaar komen en uiteraard dieselmotoren.

Mazda5

De nieuwe Mazda5 komt in de herfst van dit jaar in Europa op de markt. Het is één van de drie Wereldpremières op de Mazda-stand in Hal 5 in Genève.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!