13 januari 2010
 

Mini

Nieuwe motoren voor MINI

13 januari 2010 | MINI heeft alle benzinemotoren efficiënter gemaakt om het rijplezier te verhogen en het verbruik te laten dalen. Hierdoor zijn alle handgeschakelde MINI's vanaf maart voorzien van een groen energielabel en voldoen ze allemaal aan de normen voor het lagere bijtellingtarief van 20 procent. Daarnaast breidt MINI het gamma uit met de gunstig geprijsde MINI One Minimalism Line (55 en 72 kW) en MINI One Cabrio.

De MINI One Minimalism Line is een toonbeeld van efficiency. Hij heeft een 1.6 litermotor die leverbaar is in twee uitvoeringen: met 55 kW (75 pk) en met 72 kW (98 pk). Onder meer Brake Energy Regeneration (accu opladen door afremmen), een Auto Start Stop Functie en een schakelindicator helpen het verbruik van deze efficiënte motor verder te verminderen bij tegelijkertijd verbeterde prestaties. Daarmee komt het verbruik van de MINI One 55kW Minimalism Line uit op 5,1 liter per 100 kilometer.

Mini

De Minimalism Line is herkenbaar aan speciale wieldoppen, een witte grille, witte buitenspiegels en Minimalism-striping op de portieren. De prijzen beginnen bij 16.999 euro 55 kW (75 pk).

MINI levert de nieuwe 1.6 liter motor zonder alle Minimalism-technologie per maart ook in de MINI One hatchback en in de MINI Cabrio. De efficiëntere 1.6 liter krachtbron vervangt daar het huidige 1.4 liter blok en biedt daar 20 Nm meer koppel bij een gelijkwaardig verbruik. Voor het eerst levert MINI de basismotor ook in de Cabrio. Deze nieuwe uitvoering met een 72 kW (98 pk) sterke motor biedt zo cabrioplezier op een economische wijze.

Mini

De MINI Cooper S is 5 procent krachtiger en bijna 10 procent zuiniger dan zijn voorganger. Het model profiteert van een nieuwe direct ingespoten turbomotor met variabele kleptiming. De krachtbron in de Cooper S levert nu 135 kW (184 pk) en een topsnelheid van 228 km/u. Zakelijke rijders profiteren bovendien van een lagere bijtelling dankzij de gereduceerde CO2-emissie (van 149 g/km naar 136 g/km). Ook de Cooper profiteert van de variabele kleptiming. De motor levert daardoor nu meer vermogen bij een gereduceerde CO2-emissie.

Mini Mini
 
Websitewww.mini.nl
Deel via