8 januari 2010
Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Piet Boon verfijnt nieuwe Range Rover

8 januari 2010 | Uit een samenwerking tussen Land Rover en Piet Boon zijn de afgelopen jaren onder meer een tweetal limited editions van de Range Rover Sport en de klassieke Defender ontstaan. Ook werd een unieke Range Rover gecreëerd en ontwierp Piet Boon enkele tentoonstellingstands voor Land Rover.

Het jongste voorbeeld van de coöperatie is de visie van Piet Boon op de nieuwe Range Rover. De Range Rover V8 Supercharged die Piet Boon onder handen nam, verschilt eigenlijk maar in één detail van de standaarduitvoering: de lakkleur. "Kleur doet veel voor een ontwerp, dat weten wij natuurlijk uit onze eigen praktijk. Daarom hebben wij voor de nieuwe Range Rover gekozen voor een gematteerde lak in een middenbruine tint; een modieuze, maar toch ingetogen kleur. Eén die wij zelf ook in onze ontwerpen toepassen. Het effect op de Range Rover is fantastisch: tijdloos en duurzaam, waarmee de vorm veel beter uitkomt", aldus Boon.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Bij de nieuwe Range Rover volgens Piet Boon gaat het voorlopig om een uniek exemplaar. Bij voldoende belangstelling bestaat echter de mogelijkheid van een zeer gelimiteerde serie.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!