4 december 2009
 

Goodyear

Goodyear ontwikkelt band op basis van biomassa

4 december 2009 | De eerste Goodyear conceptband vervaardigd met BioIsoprene technologie beleeft zijn debuut op de Klimaattop in Kopenhagen, die 7 december aanstaande begint. BioIsoprene is een alternatief voor het petrochemisch geproduceerde ingrediënt in de fabricage van synthetisch rubber met hernieuwbare biomassa. Deze met BioIsoprene gemaakte banden zijn het resultaat van een samenwerking tussen Goodyear en Genencor, een divisie van Danisco.

"Goodyear's eerste conceptband vervaardigd met BioIsoprene laat de enorme vooruitgang zien die we hebben geboekt met biologische alternatieven voor het van ruwe olie afgeleide materiaal isoprene in ons productieproces", zegt Jesse Roeck, Directeur Global Materials Science bij Goodyear. "De ontwikkeling van BioIsoprene kan ons helpen om de milieueffecten te verminderen en het kan Goodyear minder afhankelijk maken van op olie gebaseerde producten".

Het product BioIsoprene wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen en betekent een belangrijke ontwikkeling in de biochemische en de rubberindustrie. Afgezien van synthetisch rubber voor de productie van banden wordt isoprene gebruikt voor de productie van een brede reeks producten, zoals rubberen operatiehandschoenen, golfballen en lijmen. Zodoende is het potentieel voor het product BioIsoprene erg groot.

Goodyear

Genencor en Goodyear kondigden hun gezamenlijke onderzoek naar de technologie en de geïntegreerde productie van BioIsoprene producten aan in september 2008. De twee organisaties werken samen om een geïntegreerd productiesysteem te ontwikkelen voor BioIsoprene en ze zitten op schema om zowel de technologische als de commerciële doelen binnen de overeenkomst te verwezenlijken. De commerciële beschikbaarheid van het product staat voor 2013 op het programma.

Evenementenschema van de Goodyear-band met BioIsoprene technologie tijdens de Klimaattop in Kopenhagen:

  • Tot 21 december wordt er een band getoond in de vertrekhal van de internationale luchthaven van Kopenhagen
  • Op 12 en 13 december wordt er een band tentoongesteld op de Bright Green tentoonstelling in de Danisco-ruimte.
  • Op 17 december wordt er een band getoond op de 'Solutions of Industrial Biotechnology' Conferentie & Showcase, Confederation of Danish Industry (DI)

Een band wordt getoond op de receptie van het hoofdkantoor van Danisco gedurende de hele maand december.

Goodyear
 
Websitewww.goodyear.nl
Deel via