2 december 2009
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt eerst in Californie op de markt

2 december 2009 | Chevrolet heeft tijdens de Los Angeles International Auto Show bekendgemaakt dat de elektrische Volt met extended range generator eind volgend jaar op de markt zal worden gebracht, als eerste in Californië – de grootste markt voor nieuwe auto's in de Verenigde Staten. Andere belangrijke staten zullen snel volgen.

Chevrolet werkt samen met drie Nutsbedrijven in Californië en het Electric Power Research Institute (EPRI) als onderdeel van een uitgebreid demonstratieprogramma in de praktijk om consumenten kennis te laten maken met elektrische auto's, om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren en om een programma voor het opladen van elektrische auto's te lanceren om de weg vrij te maken voor consumenten. General Motors heeft een leidende rol in dit programma met een donatie van ruim $30 miljoen aan Amerikaanse Recovery & Reinvestment Act fondsen van het Transportation Electrification Initiative, onder supervisie van het Amerikaanse Departement van Energie.

Chevrolet Volt

Volgens schema zal eind 2010 met de productie van de Volt worden begonnen. De prijs is nog niet bekend gemaakt. De eerste markten waar de Volt beschikbaar komt, zullen een belangrijke rol spelen om te onderzoeken in hoeverre de markt al klaar is voor elektrische voertuigen. GM werkt samen met belangrijke nutsbedrijven in Noord Amerika om ieder regionale markt voor te bereiden op de beschikbaarheid van elektrische auto's. Chevrolet zal de Volt eind 2011 in Europa op de markt brengen.

Als onderdeel van het research- en demonstratieprogramma zal Chevrolet ruim honderd Volts ter beschikking stellen aan deelnemers aan dit programma om de auto's gedurende twee jaar in hun vloot te testen. Chevrolet zal ook OnStar telemetrie-technologie gebruiken om gegevens te verzamelen over de prestaties van de auto's. De ervaringen van de bestuurders zullen worden doorgegeven aan het DOE en gebruikt om de ervaringen van de consumenten met de nieuwe technologie verder te verbeteren.

Chevrolet Volt

Omdat de Volt is ontworpen om overal gemakkelijk opgeladen te kunnen worden voorziet het programma ook in de installatie van vijfhonderd oplaadstations voor algemeen gebruik. De laadstations zullen worden gebruikt om meer te weten te komen over de installatie, het laadproces en om een terugkoppeling te krijgen over de ervaringen van de consumenten.

De Chevrolet Volt is een elektrische auto die verder gaat. Hij is ontworpen om ruim zestig kilometer te rijden op elektriciteit zonder dat er brandstof wordt verbruikt en dat er sprake is van een emissie. Wanneer de lithium-ion accu van de Volt bijna leeg is treedt een generator soepel in werking waardoor de totale actieradius wordt uitgebreid naar ruim 500 kilometer voordat getankt moet worden of dat de batterij moet worden opgeladen.