30 november 2009
Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

Volkswagen Polo is Auto van het jaar 2010

30 november 2009 | De Volkswagen Polo is door een internationale jury uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2010. Die jury toonde zich vooral onder de indruk van de moderne motoren- en veiligheidstechnologieën én het feit dat de Polo door zijn prijsstelling een zeer bereikbare auto is.

De strijd om de Auto van het Jaar-titel was dit jaar bijzonder spannend door het hoge niveau van de genomineerde auto's. Uiteindelijk wezen 59 (hoofd)redacteuren van autotijdschriften uit 23 landen de Polo als winnaar aan. De Polo behaalde in totaal 347 punten. Juryvoorzitter Hakan Matson over de Polo: "Vooral de complete veiligheidsuitrusting en het moderne motorengamma hebben de jury overtuigd. Met de Polo BlueMotion biedt Volkswagen bovendien een zeer zuinige auto aan, die door zijn prijsstelling zeer bereikbaar is".

Volkswagen Polo (2009 - 2017)

De Auto van het Jaar-verkiezing werd voor het eerst in 1964 georganiseerd en behoort tot de meest gerenommeerde in zijn soort. Het Nederlandse tijdschrift AutoVisie is vanaf het begin één van de organisatoren. Het is voor de tweede keer dat Volkswagen de Auto van het Jaar-titel voor zich opeist. Dat gebeurde in 1992 met de Golf III. Voor de Polo is de Auto van het Jaar-titel een waardige afsluiting van een jaar waarin hij ook werd onderscheiden met het Groene en het Gouden Stuurwiel van Bild en de Auto Trophy van AutoZeitung.

De nieuwe Polo heeft zich onmiddellijk tot een succesnummer ontwikkeld. Sinds de marktintroductie in mei 2009 zijn er al 130.000 nieuwe Polo's besteld.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!