29 november 2009
 

Chevrolet

Chevrolet ontwikkelt geluidswaarschuwing voor elektrische auto's

29 november 2009 | Chevrolet, General Motors en de 'National Federation of the Blind' (NFB) werken nauw samen om een veilige geluidswaarschuwing te ontwikkelen om blinden en andere voetgangers te alarmeren voor naderende, stille elektrische en hybride voertuigen.

De NFB en de engineers van Chevrolet zijn eerder dit jaar met de eerste voorbereiding begonnen om de veiligheidsbehoeftes van voetgangers, fietsers, kinderen, hardlopers en andere verkeersdeelnemers in kaart te brengen. Verscheidene leden van de NFB waren onlangs aanwezig bij een demonstratie van een voetgangersalarm op een pre-productie Chevrolet Volt, die met verschillende snelheden werd gereden. Daarbij werden tests uitgevoerd met geluidswaarschuwingen aan alle kanten van de auto.

Chevrolet

"Wij beschikken nog over belangrijke informatie uit de tijd van onze eerste elektrische auto, de EV1, met betrekking tot het waarschuwen van voetgangers", zegt chief engineer Andrew Farah. "Het belangrijkste is om te luisteren naar de mensen die met deze auto's in het dagelijkse leven omgaan".

Een recent rapport van het National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft aangetoond dat de stille werking van hybride auto's een zaak is voor alle voetgangers, en niet alleen de visueel gehandicapte verkeersdeelnemer. In bepaalde situaties kunnen elektrische of hybride voertuigen twee keer zo vaak betrokken zijn bij ongelukken.

Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!