25 november 2009
 

Jaguar

Jaguar introduceert Performance Editions

25 november 2009 | Jaguar presenteert Performance Editions op basis van de Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S en XKR coupe en convertible. Deze exclusieve modellen, waarvan er slechts enkele tientallen speciaal voor Nederland worden samengesteld, kunnen vanaf nu worden besteld bij de Regionale Jaguar Centra.

Beide versies kenmerken zich door hun extra luxe, door de combinatie van een aantal "Packs". De Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S Performance Edition is gebaseerd op de XF Premium Luxury, en is bovendien voorzien van het Aerodynamic Pack, Dynamics Pack en Interior Pack.

Jaguar

Dit betekent dat deze XF uiterlijk opvalt door de unieke voorbumper met honingraatgrille, zwarte luchtinlaten, dorpelverbreders en een achterspoiler. In het interieur kenmerkt deze versie zich door 18- en 14-voudig elektrisch verstelbare R-stoelen (zonder R-logo), dashboardafwerking in Piano Black, verwarmde en gekoelde voorstoelen in zacht gelooid leder en Jet Jaguar Suedecloth hemelbekleding. Ook heeft dit model Bi-Xenon koplampen, het Jaguar Adaptive Dynamics System en 20 inch Volans lichtmetalen velgen in zilver of donkergrijs. De auto is leverbaar in twee kleuren, Ultimate Black en Lunar Grey, in combinatie met een Warm Charcoal interieur.

De prijs is vastgesteld op € 84.990,-, wat een consumenten-voordeel van ruim € 5.800,- betekent. Er worden 40 exemplaren voor de Nederlandse markt geproduceerd, die vanaf nu te koop zijn bij het Regionaal Jaguar Centrum.

Jaguar

De Jaguar XKR Performance Edition is leverbaar als coupe en convertible en herkenbaar door de voorbumper met splitter en een grotere achterspoiler, 20 inch Nevis lichtmetalen velgen en de kleur Ultimate Black. Voor de aandrijving is de XKR voorzien van de nieuwe, vijfliter V8 met Supercharger.

Het interieur wordt voorzien van Luxury Sport stoelen met dubbele contrasterende stiksels in Cranberry met R-logo. Beide voorstoelen zijn 16-voudig elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie en beschikken over variabele verwarming en koeling. Gezichtsbepalende onderdelen zoals stuurwiel, deurpanelen, dashboard en middenconsole worden voorzien van zachtgelooid leder met dubbele contrasterende stiksels. Deze XKR heeft bovendien Premium vloermatten en hemelbekleding en een Bowers & Wilkins 525W Premium Sound System.

Jaguar

De prijs van de XKR Performance Edition bedraagt € 154.390,- als coupe en € 164.370,- als convertible, het consumenten-voordeel voor beide modellen loopt hiermee op tot bijna € 7.300,-. De productie is beperkt tot slechts twintig stuks.

Jaguar Jaguar Jaguar Jaguar
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!