10 november 2009
Volvo S60

Volvo S60

Nieuwe Volvo S60 vanaf zomer 2010 bij de dealer

10 november 2009 | De nieuwe Volvo S60 is klaar. De S60 belooft een dynamischer weggedrag dan welke Volvo ook en is tegelijkertijd voorzien van nieuwe veiligheidstechniek. De nieuwe S60 zal voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de Autosalon van Genève in maart 2010. De productie start volgend jaar zomer in Volvo's fabriek in Gent. De auto staat kort daarop in de Nederlandse showrooms.

Volvo's nieuwe zakensedan is standaard voorzien van City Safety, het automatische remsysteem dat we kennen uit de Volvo XC60. De nieuwe S60 kan bovendien worden voorzien van Pedestrain Detection, een vinding van Volvo die voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt en zonodig de auto met volle kracht afremt als de bestuurder niet reageert.

Volvo S60

De S60 zal tevens worden voorzien van een nieuwe generatie zuinige dieselmotoren en een aantal zeer schone direct ingespoten turbobenzinemotoren. Tevens is er een extra zuinige DRIVe versie gepland. Ook op dit front is de S60 dus volledig toegerust voor de strijd met de gevestigde orde.

Ad van Batenburg, Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland: "Automobilisten in dit segment zoeken een auto met uiterlijke aantrekkingskracht, sportief design en dynamische rijeigenschappen. De S60 biedt het allemaal. En het is ook nog eens een Volvo. Zeker in Nederland is dat laatste een enorme pré. Kortom: Volvo heeft met de nieuwe S60 een zeer sterke troef in handen om het marktaandeel in dit segment uit te bouwen".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!