9 november 2009
Seat Leon (2005 - 2012)

Seat Leon (2005 - 2012)

Spaanse Formule 1-rijder wordt merkambassadeur van Seat

9 november 2009 | Sinds vandaag is Formule 1-coureur Jaime Alguersuari als ambassadeur van Seat officieel aan de Spaanse autofabrikant verbonden. Als onderdeel van die overeenkomst heeft Seat een bijzondere auto aan Alguersuari ter beschikking gesteld voor de momenten waarop hij niet achter het stuur van zijn F1-auto zit: de zojuist geïntroduceerde Seat Leon Cupra R.

Tijdens een speciale gelegenheid bij de Seat-fabriek in Martorell ontving Alguersuari de sleutels van zijn splinternieuwe Leon Cupra R (de krachtigste productieauto ooit door Seat geproduceerd) van de voorzitter van Seat's raad van bestuur, dr. Francisco Javier García Sanz, en Seat Chairman James Muir.

Seat Leon (2005 - 2012)

De overeenkomst vloeit voort uit de intenties van de onderneming om succesvolle sportmensen, zoals Alguersuari in de autosport, en succesvolle talenten in andere disciplines te ondersteunen, zoals dr. Francisco Javier García Sanz in zijn toespraak benadrukte. "Seat is een jong en sportief georiënteerd merk en het ontwerp van onze auto's weerspiegelt die filosofie. Daarom zijn we verheugd dat we Jaime, die symbool staat voor het talent van een nieuwe generatie Spaanse sportmensen, en die als jongste coureur ooit in de Formule 1 debuteerde, de gelegenheid kunnen bieden om in deze nieuwe Leon Cupra R te rijden, Seat's krachtigste productieauto ooit die pas twee weken geleden is geïntroduceerd", zei de woordvoerder.

Jaime Alguersuari verklaarde: "Ik heb altijd al het idee gehad dat Formule 1-coureur zijn gelijk staat aan nieuwe uitdagingen. Seat heeft me gevraagd om ambassadeur van het merk te worden en vanaf vandaag is deze splinternieuwe, opvallende Seat Leon Cupra R mijn auto voor dagelijks gebruik. Een waar privilege en een hele eer!".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!