5 november 2009
 

OHRA

OHRA biedt gratis car spotting service voor iPhone

5 november 2009 | Deze week heeft OHRA een iPhone applicatie geïntroduceerd die gebruikers op basis van een autokenteken informatie geeft zoals nieuwwaarde, leeftijd, APK status en verzekeringspremie. OHRA wil naar eigen zeggen met deze nieuwe service consumenten helpen vroegtijdig beter inzicht te krijgen in vergelijkbare marktwaarde en lopende gebruikskosten van een nieuwe of gebruikte auto.

OHRA verwacht veel van de online applicatie. In Nederland zijn inmiddels ca. 190.000 iPhone gebruikers. Voordeel van deze iPhone applicatie is dat alle informatie over de betrokken auto opgeslagen kan worden, desgewenst met een eigen gemaakte foto. De gegevens over de auto worden aangeleverd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

OHRA

Door de samenwerking met de website TweedeHands.nl kan ook direct het actuele aanbod van tweedehands auto's van hetzelfde automerk als de gespotte auto getoond worden. De indicatie van de maandelijkse verzekeringspremie voor de betreffende auto levert OHRA zelf aan.

Uit inzichten van OHRA blijkt dat het merendeel van de consumenten nog voordat zij een auto koopt meer wil weten over de maandelijkse gebruikslasten, waaronder de verzekeringspremie. Om die reden besloot OHRA een auto applicatie te ontwikkelen die het hele informatiepakket weergeeft. "Wij bieden graag extra service aan consumenten waarmee zij zich makkelijker kunnen oriënteren op de automarkt. Het aardige is dat deze informatie tegenwoordig helemaal geen geld hoeft te kosten. We bieden deze namelijk gratis aan", aldus Patrick Vroklage, Teammanager Internet bij OHRA.

OHRA
 
Websitewww.ohra.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!