5 november 2009
Opel Astra (2009 - 2015)

Opel Astra (2009 - 2015)

Opel Astra wint Gouden Stuurwiel 2009

5 november 2009 | Europese autoliefhebbers reikten gisterenavond in Berlijn de eerste belangrijke trofee uit aan de Opel Astra, die het Goldene Lenkrad (Gouden Stuurwiel) in de compacte klasse wint. Dit is de meest prestigieuze prijs die door de Auto Bild magazines van de Axel Springer Group wordt uitgereikt. Bij de verkiezing van dit jaar waren lezers uit 26 Europese landen betrokken, die in totaal meer dan 40 miljoen lezers vertegenwoordigden.

De nieuwe Opel Astra won met een ruime marge en haalde topscores in de categorieën motor, energieverbruik, chassis, remsysteem, stuurinrichting en veiligheidsbevorderende rijhulpsystemen. Autocoureurs en technische specialisten zetten de Astra op de eerste plaats. De coureurs gaven de Astra zeven van de acht punten. Van de technische specialisten kreeg het compacte model er vijf.

"De Astra treedt als winnende auto in de voetsporen van de Opel Insignia. We zijn bijzonder verheugd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen nog voordat de 10de generatie van compacte auto's van Opel in de showroom staat", zegt Carl-Peter Forster, voorzitter van de raad van bestuur van Adam Opel GmbH.

Opel Astra (2009 - 2015)

De verkiezing van het Gouden Stuurwiel wordt in twee fasen georganiseerd. In de eerste ronde kiezen Europese lezers hun favoriete auto's en selecteren daarbij 46 voertuigen in zes categorieën (klein, compact, grote middenklasse, luxe, supersport en MPV).

Vervolgens worden de geselecteerde modellen door een panel van 50 specialisten, onder wie technici, autocoureurs, hoofdredacteurs en VIP's, getest en beoordeeld op dynamiek, comfort en kwaliteit. Naast een aantal bekende Duitsers namen ook autocoureurs aan de verkiezing deel, onder wie de tweevoudige wereldkampioenen rally Walter Röhrl en Isolde Holderied, DTM rijders Mattias Ekström en Ralf Schumacher, de Duitse legende Hans-Joachim Stuck en de Zwitserse stercoureur Christina Surer.

Opel won het Gouden Stuurwiel al 12 keer tijdens de 33 jaar dat de verkiezing wordt gehouden. De Opel Zafira was de laatste Opel winnaar in 2005.