5 november 2009
 

Goodyear

Goodyear start SMS en E-mailservice

5 november 2009 | Goodyear biedt een SMS en E-mailservice aan voor zowel bandenwissels als bandenspanning. Een onderzoek van de bandenfabrikant leert dat deze service daadwerkelijk een bijdrage levert aan een toename van de verkeersveiligheid en een verlaging van de brandstofkosten.

Ed van Proosdij, Goodyear Dunlop Tires Nederland: "Maar liefst 80% van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat het overgrote merendeel binnen dagen na het ontvangen van de SMS of E-mail de bandenspanning controleert. En dat resulteert door een juiste bandenspanning direct in een brandstof-besparing en een veiliger weggedrag".

Goodyear

Ook kan men zich aanmelden voor eenzelfde service met betrekking tot het wisselen van de zomerbanden naar winterbanden en andersom. Te lang doorrijden op winterbanden levert bij hogere temperaturen onnodige slijtage op. Terwijl de veiligheid in het gedrang komt wanneer de winterbanden te laat worden gemonteerd. "Zoals bekend zijn winterbanden al aan te bevelen bij temperaturen beneden +7 graden Celcius", zegt Van Proosdij.

Goodyear
 
Websitewww.goodyear.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!