4 november 2009
Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera wint gouden stuurwiel

4 november 2009 | De Porsche Panamera is, als beste nieuwkomer in zijn klasse, onderscheiden met het Gouden Stuurwiel door de Duitse Auto Bild Magazine Group. De nieuwe Gran Turismo van Porsche overtuigde een vijftigkoppige jury met zijn design en prestaties.

De nog maar net geïntroduceerde Porsche Panamera heeft zijn eerste onderscheiding in de wacht gesleept. Een jury riep de Panamera unaniem uit tot beste nieuwkomer in het luxe topsegment en kende de auto daarvoor het Gouden Stuurwiel toe.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Daaraan ging op een Italiaans circuit een tweedaagse reeks van intensieve proefritten vooraf, waarbij de Panamera kritisch werd beoordeeld door een selecte groep van coureurs, technici, beroemdheden en journalisten. Behalve zijn prestaties op het circuit waren ook de reacties van lezers bepalend voor de topklassering van Porsches nieuwe Gran Turismo.

Het 'Goldene Lenkrad' is een prestigieuze onderscheiding, die in 1976 voor het eerst werd uitgereikt. De prestatie van de Panamera krijgt extra glans doordat het Gouden Stuurwiel dit jaar is toegekend door vertegenwoordigers van meerdere bladen, waaronder automagazine Auto Bild en de bijbehorende Europese zusterpublicaties. Michael Macht, President en CEO van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG ontving de onderscheiding vandaag uit handen van Bernd Wieland, hoofdredacteur van Auto Bild.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!