28 oktober 2009
Mini MINI (2006 - 2014)

Mini MINI (2006 - 2014)

Prinses Laurentien test elektrische MINI

28 oktober 2009 | Vandaag arriveerde H.K.H. Prinses Laurentien samen met haar echtgenoot Z.K.H. Prins Constantijn in een volledig elektrische en dus emissievrije MINI E bij haar boekpresentatie in Rotterdam. Het was voor het eerst dat deze bijzondere MINI rijdend in Nederland te bewonderen was. In het gepresenteerde boek 'Mr Finney en de wereld op zijn kop' staan milieuthema's centraal.

De genummerde MINI is één van de 600 exemplaren die wereldwijd worden ingezet om ervaring op te doen met duurzame elektrische mobiliteit. De MINI is onderdeel van één van de grootste vloten elektrische voertuigen ter wereld. De auto's worden momenteel op leasebasis ingezet bij consumenten, bedrijven en overheden in onder andere Los Angeles, New York, Berlijn, München en binnenkort ook in London en Parijs. Alle bestuurders koppelen hun rijervaringen terug naar de ontwikkelingsafdeling. Na afloop van de proef onderwerpt BMW Group de MINI's aan een nauwkeurig technisch onderzoek. De eerste resultaten worden half december verwacht tijdens de klimaattop in Kopenhagen.

Mini MINI (2006 - 2014)

Kort voor 13:00 uur arriveerden twee MINI E's bij de locatie 'Your Space' naast het Hilton Hotel in Rotterdam. Prinses Laurentien en Prins Constantijn stuurden hun emissievrije MINI, evenals illustrator en Gouden Penseel winnaar Sieb Posthuma met zijn echtgenoot, behendig en muisstil naar de entree.

Het voorleesboek dat werd gelanceerd, draait om de onbevangen vragen van kinderen over hoe we omgaan met de aarde. Het boek is gepresenteerd binnen een gevarieerd programma en in aanwezigheid van onder anderen de Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en fractievoorzitters Mariëtte Hamer, Pieter van Geel, Femke Halsema en Mark Rutte, die in discussie gingen met kinderen.