26 oktober 2009
 

Chevrolet

Michel Vaillant brengt ode aan Louis Chevrolet

26 oktober 2009 | In de nieuwste uitgave van 'Dossiers Michel Vaillant' over de racende stripheld, staan ditmaal het avontuurlijke leven van Louis Chevrolet en zijn bijdrage aan de autosport centraal. De strip wordt deze maand uitgebracht en legt tevens de link tussen het bewogen leven van Louis Chevrolet en de huidige raceactiviteiten van Chevrolet in het World Touring Car Championship.

Michel Vaillant en Vaillante zijn namen die onder autosportliefhebbers wereldwijd geen nadere introductie behoeven. De coureur en racewagenfabrikant vormen steevast de hoofdrolspelers in een verhaal dat door vele generaties autosportfans van alle leeftijden al decennia lang op de voet gevolgd wordt.

Chevrolet

Het succes van 'Michel Vaillant', de bekendste strip op autosportgebied, is grotendeels te danken aan de grote verwantheid aan de realiteit. Jean Graton, de Belgische tekenaar die de legendarische stripheld in de jaren '60 tot leven wekte, en zijn zoon Philippe, die het stokje van Graton Editeur heeft overgenomen, zijn er in geslaagd alle facetten van de autosport in hun stripverhalen vast te leggen en alle technische elementen en emoties van het racen in beeld uit te drukken.

'Dossiers Michel Vaillant' is een meer recentere uitgave van Editions Graton, waarin teksten, foto's en strips worden gecombineerd, om het 'echte' verhaal van 'echte' helden uit de autosport te verwoorden. In voorgaande edities van het dossiers speelden kampioenen als Fangio, Senna, Ickx, Pescarolo en Villeneuve een hoofdrol, evenals prominente figuren als Enzo Ferrari en Soichiro Honda en autosportliefhebbers als James Dean en Steve McQueen.

Chevrolet

De elfde uitgave uit deze serie vormt een eerbetoon aan Louis Chevrolet en vertelt het verhaal van de Zwitserse automonteur die eerst naar Quebec emigreerde en vervolgens naar de Verenigde Staten om daar uit te groeien tot coureur en de oprichter van het merk Chevrolet. Zijn persoonlijke levensmotto 'Geef nooit op' is meer dan terecht gekozen als titel van dit boekwerk, dat geschreven is door de Belgische journalist Pierre Van Vliet.

De eerste twee stripverhalen in deze uitgave, getekend door Philippe Graton, doen verslag van Louis Chevrolet's aankomst in Amerika en zijn heroïsche races in Indianapolis, terwijl het derde verhaal is gebaseerde op de actualiteit: de prestaties van Chevrolet in het WTCC sinds 2005. Deze laatste strip biedt een ongewone aanblik van de Chevrolet Cruze, van de coureurs Alain Menu, Rob Huff en Nicola Larini, en van de leden van het Chevrolet-team… als striphelden!

Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.michelvaillant.co
Deel via