15 oktober 2009
 

Subaru Hybrid Tourer

Subaru toont Hybrid Tourer Concept

15 oktober 2009 | Subaru toont op de 41ste Tokyo Motor Show, naast de kersverse Legacy en Outback, een vooruitstrevend hybride-conceptmodel: de Hybrid Tourer Concept. Het is een 'grand touring car' die niet alleen uiterst milieuvriendelijk is, maar die tevens hoge scores behaalt als het gaat om rijeigenschappen, prestaties en veiligheid.

Subaru voorziet het hybridemodel van vleugeldeuren, véél glas en een luxueus en comfortabel interieur met vier aparte fauteuils. Tot de highlights van de auto behoren onder meer een in hoogste verstelbaar dashboard, waardoor iedere bestuurder zijn ideale uitzicht naar voren kan instellen, en een volledig vlakke vloer, dit ondanks zijn Symmetrical AWD-systeem.

Subaru Hybrid Tourer

Voorin de auto ligt een direct-ingespoten tweeliter benzine turboboxermotor. Deze wordt bijgestaan door twee elektromotoren die gevoed worden door lithium-ion batterijen. De ene (10 kW) ligt voorin, de andere (20 kW) achterin. Bij lage snelheid, zoals bij het parkeren in een garage, functioneert voornamelijk de achterste elektromotor. Bij normaal rijden wordt in eerste instantie gebruik gemaakt van de verbrandingsmotor. Naarmate er meer prestaties worden gevraagd springen de elektromotoren bij: eerst de achterin geplaatste motor, daarna ook de voorin geplaatste motor. Deze laatste fungeert normaal als stroomgenerator.

Subaru showt ook een van haar nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid, EyeSight genaamd. Met gebruikmaking van een stereocamera worden gevaarlijke situaties rond de auto gesignaleerd en in 3D weergegeven. Het waarschuwt de bestuurder teneinde aanrijdingen met andere verkeersdeelnemers als auto's, fietsers en voetgangers alsmede objecten te helpen voorkomen. Het EyeSight-systeem detecteert dankzij innovatieve technologie bijvoorbeeld ook gevaren die niet door de stereocamera alleen kunnen worden waargenomen, zoals voertuigen welke uit een 'blinde' hoek opdoemen.

Subaru Hybrid Tourer Subaru Hybrid Tourer
 
Websitewww.subaru.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!