12 oktober 2009
Seat Exeo

Seat Exeo

Seat Exeo wint Gouden Stuurwiel 2009

12 oktober 2009 | Seat heeft in Zwitserland de Gouden Stuurwiel 2009 award voor de Exeo gewonnen in de upper medium categorie. De prijs vormt een erkenning voor de kwaliteit en van de Exeo en het niveau van het productieproces en de materialen die in de Exeo worden gebruikt.

Aan de verkiezing namen in totaal 46 auto's deel in zes categorieën. De jury bestond uit technische experts, professionele coureurs en lezers van het magazine 'Auto Bild Zwitserland' en hun stemmen brachten de Exeo de overwinning in zijn categorie. Twee coureurs (voormalig F1 wereldkampioen Mika Häkkinen en Christina Surer) beoordeelden elementen als de dynamische kwaliteit van de auto's en de prestaties van de motor en remmen. De overige juryleden evalueerden met name de kwaliteit, technische aspecten en uitrusting van de kandidaten.

Seat Exeo

7.000 lezers namen deel aan de verkiezing en het merendeel van de stemmen plaatste de Exeo op de eerste plaats in de categorie van de middenklasse auto's. Daarin zag de Exeo zich gesteld tegenover een concurrerend deelnemersveld, met onder andere de Audi A5 Sportback, de BMW 5-Serie, de Infiniti G37, de Mercedes E-klasse, de Subaru Legacy en de Toyota Avensis. De complete lijst met winnaars van het Europese Gouden Stuurwiel wordt volgende maand in Berlijn bekendgemaakt.

Naast de Exeo ontving ook de Ibiza Ecomotive zeer positieve kritieken tijdens deze editie van de Gouden Stuurwiel verkiezing, met een nominatie in de categorie van het Groene Stuurwiel. Deze prijs wordt toegekend aan de meest ecologische modellen op de markt, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de technologische innovaties die tot brandstofbesparingen en een reductie van de CO2-emissies leiden.