1 september 2001
 

Seat Ibiza (1993 - 2002)

Twaalf equipes uit SEAT Endurance Cup in 24-uursrace van Barcelona

1 september 2001 | Op 8 en 9 september wordt op het circuit de Catalunya nabij Barcelona de 24 uur van Barcelona verreden. Na de succesvolle deelname van vier equipes uit de SEAT Endurance Cup vorig jaar, verschijnen er dit keer twaalf Nederlandse SEAT's Ibiza TDi aan de start. Alhoewel de gezelligheid zoals bij iedere race van de SEAT Endurance Cup voorop zal staan, hopen de deelnemers het resultaat van vorig jaar te evenaren. Destijds haalde iedere SEAT-equipe de finish. De race telt niet mee voor het klassement van de SEAT Endurance Cup.

De 24-uursrace trekt circa 70 deelnemende equipes, onderverdeeld in verschillende klassen waaronder een klasse speciaal voor diesels. De mogelijkheid om in te schrilven met de SEAT's Ibiza TDi en niet te vergeten de goede sfeer tijdens het evenement leidde vorig jaar tot de deelname van vier equipes uit de SEAT Endurance Cup. "Het was een groot spektakel", aldus Bob Willekes, die vorig jaar als deelnemer van de partij was. "Het evenement was erg professioneel opgezet, met circa 50.000 toeschouwers langs de baan en allerlei activiteiten waaronder een groot vuurwerk. Het is een geweldige uitdaging om op dit prachtige circuit deze zware test, voorzowel mens als machine, tot een goed einde te brengen".

Seat Ibiza (1993 - 2002)

Huub Vermeulen, organisatorvan de SEAT Endurance Cup, nam vorig jaar als rilder deel aan de een etmaal durende race. Dit keer komt hij weer als deelnemer in actie. "De 24-uursrace is een erg vriendelijk evenement, de organisatie is heel gastvrij", blikte hij terug op vorig jaar. "Alle vier de equipes haalden bovendien de finish, ook dit jaar gaan we voor een 100%-score." Twaalf van de 56 equipes uit de SEAT Endurance Cup nemen deel aan de 24-uursrace in het thuisland van SEAT. Het betreft onder meer de teams Mister Glow 1 (de regerend kampioenen), HRP (leider in het tussenklassement) en Morien 1 (thans derde in het tussenklassement). Ook de equipes Abbing Andriessen, met achterhet stuurondermeerde Hoofddorpse SEAT-dealerPeterAbbing en AartsAcoma II, met onder andere de SEAT-dealer uit Heerlen Rob Aarts, zullen aan de start verschijnen.

De trainingen en kwalificatie voor de race vinden plaats op vrijdag 7 september, waarna de race op zaterdag 8 september om 12:00 uurvan start gaat.