7 oktober 2009
Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza Ecomotive noteert nieuw zuinigheidsrecord

7 oktober 2009 | De Seat Ibiza Ecomotive heeft zijn milieuvriendelijke eigenschappen bewezen door op één tank brandstof een afstand af te leggen van 1.910 kilometer. Dit komt neer op een gemiddeld verbruik van slechts 2,34 l/100 km. Deze prestatie werd wederom geboekt door Gerhard Plattner, de bekende Oostenrijkse kampioen 'brandstofbesparend rijden', die de kwaliteiten van de Ibiza Ecomotive maximaal wist te benutten.

De eerste keer dat Plattner een team vormde met de Ibiza Ecomotive was in april dit jaar. Toen reed het duo vanaf de Seat-fabriek in Martorell naar Göttingen, waarbij een gemiddeld brandstofverbruik werd genoteerd van 2,9 liter per 100 kilometer.

Voor zijn nieuwe recordpoging vertrok Plattner op 23 september vanuit Cieszyn in Polen, nadat de IPMC (International Police Motor Corporation) de motorkap en brandstoftank van zijn Seat had verzegeld.

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Tijdens zijn route doorkruiste Plattner in totaal twaalf verschillende Europese landen, waarbij hij door de steden Mosty (Tsjechië), Bratislava (Slowakije), Hegyeshalom (Hongarije), Graz (Oostenrijk), Varazdin (Kroatië), Maribor (Slovenië), Toblach (Italië), Innsbruck (Oostenrijk), Schaan (Liechtenstein), Zurich (Zwitserland) en Saint-Louis (Frankrijk) reed om uiteindelijk in Frankfurt (Duitsland) te finishen.

Op het moment dat Plattner de motor uitschakelde was de verzegeling met geen vinger aangeraakt, waarmee de Seat Ibiza Ecomotive binnen zijn segment een officieel record boekte op het gebied van brandstofverbruik. Het aansprekende eindresultaat onderstreept het aanzienlijk lagere brandstofverbruik en de sterk gereduceerde CO2-uitstoot van de Seat Ecomotive-range, die onlangs werd uitgebreid met de in Frankfurt gepresenteerde Altea en Altea XL Stationwagon Ecomotive.