5 oktober 2009
Nissan Micra (2010 - 2017)

Nissan Micra (2010 - 2017)

Nieuwe kleine Nissan debuteert begin 2010

5 oktober 2009 | Nissan heeft de eerste schetsen getoond van een nieuw, compact model dat wereldwijd zal worden verkocht. De auto gaat in productie bij Nissan Motor Thailand. In maart 2010 begint de verkoop ervan op de lokale markt. Aansluitend introduceert Nissan de nieuwkomer in meer dan 150 landen.

Nissan Motor Thailand investeert ruim honderd miljoen euro in de productie van de nieuwe Nissan. Ook de motoren worden in eigen huis gemaakt. Met de introductie van het model speelt Nissan in op de Eco-Car-categorie die de Thaise overheid heeft geïntroduceerd om de ontwikkeling, productie en verkoop van zuinige auto's aan te moedigen.

Nissan Micra (2010 - 2017)

De Nissan is de eerste auto die zich als Eco-Car kwalificeert. Nissan Motor Thailand wil de koppositie in dit segment pakken en zal meer zuinige modellen uitbrengen.

Om aan de Eco-Car-norm te voldoen moet de nieuwe Nissan minder dan vijf liter brandstof per honderd kilometer verbruiken en minder dan 120 gram CO2 per kilometer uitstoten. Daarnaast voldoet de auto aan de Euro IV-emissienormen en aan de actuele Europese veiligheidsstandaard (UNECE 94 en 95). Fabrikanten krijgen belastingvoordelen bij de ontwikkeling en productie van deze auto's en bij de import van grondstoffen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!