28 september 2009
 

Honda U3-X

Honda onthult U3-X in Tokyo

28 september 2009 | De experimentele U3-X is de jongste exponent van Honda's voortdurende zoektocht naar harmonie tussen technologie en milieu. Tijdens de 41ste Tokyo Motor Show maakt de U3-X op 24 oktober zijn debuut.

Met de U3-X laat Honda zien dat het nieuwe toepassingen weet te vinden voor de kennis die sinds 1986 is opgedaan bij de ontwikkeling van de vooruitstrevende bewegingstechnologie voor ASIMO. Net als de geavanceerde mensachtige robot (ASIMO staat voor Advanced Step in Innovative MObility) is de U3-X in zijn bewegingen even vrij als de mens. Dat betekent dat deze compacte gadget niet alleen voor- en achteruit beweegt, maar ook zijwaarts en diagonaal. Dat is te danken aan de Honda Omni Traction-aandrijving (kortweg HOT) waarmee de U3-X in staat is om 360o rond zijn as te draaien.

Honda U3-X

Minstens zo belangrijk als de wendbaarheid is het gebruiksvriendelijke design van de U3-X. Door de compacte afmetingen gaat het apparaat onopvallend op in zijn omgeving, terwijl de passagier zich ongeveer op de voor hem of haar gebruikelijke ooghoogte bevindt. Met zijn inklapbare frame, waarin ook het zadel, voetsteunen en de lithum-ion-accu zijn ondergebracht, weegt de U3-X bovendien minder dan 10 kilo. Licht genoeg om hem met één hand te kunnen dragen.

De compacte accu heeft voldoende capaciteit om gedurende een uur de elektromotor van stroom te voorzien.

Honda U3-X
 
Websitewww.honda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!