25 september 2009
 

GM

GM India en Reva maken samenwerking bekend

25 september 2009 | General Motors India en Reva Electric Car Company hebben vandaag in New Delhi bekendgemaakt dat een overeenkomst is getekend om samen te werken bij de ontwikkeling van elektrische auto's voor de Indiase markt. GM India en Reva zullen gezamenlijk platforms, technologie voor elektrische auto's en geavanceerde voertuigcontrolesystemen ontwikkelen. De doelstelling van beide bedrijven is om een kleine, betaalbare auto op de mark te brengen voor de lokale markt.

"Wij zijn verheugd om de handen ineen te slaan met Reva, dat toonaangevend is op het gebied van de ontwikkeling van elektrische aandrijfsystemen en controlesystemen", zegt GM India President en Managing Director Karl Slym. "Wij zullen ook nauw samenwerken met de regering van India, die haar doelstelling bekend heeft gemaakt om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te brengen door de ontwikkeling van een infrastructuur van elektrische auto's. Wij zien er naar uit om onze klanten de mogelijkheid te bieden te kiezen voor nieuwe, milieuvriendelijke producten".

De twee ondernemingen zijn haalbaarheidsonderzoeken gestart met de platforms voor kleine auto's van GM voor de toepassing van de elektriciteitstechnologie. GM en Reva zijn voornemens om op korte termijn meer gegevens bekend te maken over de auto, waarvan de productie al in 2010 zal beginnen.

Chetan Maini, Deputy Chairman en Chief Technology Officer van Reva, verklaart: "We zijn extreem gelukkig dat wij in GM India een partner hebben gevonden die onze passie deelt voor het terugbrengen van de uitstoot van koolstof. Reva en GM India zullen gebruikmaken van de sterke punten van de beide ondernemingen om India te ontwikkelen tot springplank voor de wereldwijde ontwikkeling en productie van elektrische auto's en gerelateerde technologieën. Onze unieke samenwerking heeft het potentieel om te resulteren in verstrekkende veranderingen voor de industrie".

"De ontwikkeling van kleine elektrische auto's is een groeigebied voor de automotive industrie. Wij verwachten dat de samenwerking met Reva in India de progressie van GM zal versnellen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften in grote delen van de wereld", aldus Nick Reilly, President van General Motors International Operations.

Reva Electric Car Company is gevestigd in Bangalore, India. Het bedrijf heeft ruim veertien jaar ervaring met de research en ontwikkeling van elektrische auto's. Reva was de eerste onderneming die elektrische auto's op de markt bracht. Reva verkoopt en test auto's in 24 landen in Azië, Europa en Latijns Amerika. Het heeft een grote vloot van ruim 3.000 elektrische auto's en kan bogen op een ervaring van ruim 70 miljoen kilometers van gebruikers. De resultaten en prestaties van Reva werden in 2008 beloond met de Frost & Sullivan 2008 Automotive Powertrain Company of the Year onderscheiding.

 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via