21 september 2009
 

Volkswagen Transporter

Vernieuwde Volkswagen Transporter vanaf 17.300 euro

21 september 2009 | De prijzen van de vernieuwde Volkswagen Transporter, die deze week is gepresenteerd op de internationale autotentoonstelling IAA in Frankfurt, zijn bekend. De bestelwagen heeft een vanafprijs gekregen van 17.300 euro excl. btw/bpm incl. roetfiltersubsidie. Dit betreft de handgeschakelde 62 kW/84 pk sterke 2.0 TDI Baseline-uitvoering.

De nieuwe Volkswagen Transporter is op vele fronten verbeterd. Standaard zijn nu ESP met aanhangwagenherkenning en hillhold. Door de nieuwe motoren vallen de totale exploitatie kosten lager uit. Ten opzichte van het vorige model is namelijk een brandstofbesparing mogelijk tot wel 20%. Ook zijn de kosten voor reparatie/onderhoud aanzienlijk teruggebracht; zo bedraagt het onderhoudsinterval niet langer 30.000 km, maar 40.000 km en zijn diverse onderhoudswerkzaamheden sneller uit te voeren. De kilometerkostprijs van de vernieuwde Volkswagen Transporter is gemiddeld gedaald met 2% ten opzichte van zijn voorganger.

Op technisch gebied heeft de nieuwe Volkswagen Transporter de nodige wijzigingen ondergaan. Het motorengamma telt dieselmotoren met vernieuwde common-railinjectie. Deze zijn stiller, verbruiken beduidend minder brandstof en de uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 is eveneens flink gereduceerd. Alle dieselmotoren met common-railinjectie voldoen aan de Euro V-emissienorm. Het verbruik van de nieuwe 2.0 liter common-rail TDI met 132 kW/180 pk is 1.5l/100 km gunstiger dan zijn vergelijkbare voorganger. De CO2-uitstoot van deze krachtbron is met 33 g/km gedaald.

Volkswagen Transporter

De 2.0 liter common-rail dieselmotor is in vier varianten beschikbaar, met vermogens van 62 kW/84 pk tot 132 kW/180 pk. De laatste is voorzien van een Bi-Turbo motor. Gemiddeld is de uitstoot van CO2 met 10% afgenomen. Het maximumkoppel van de 62 kW/84 pk-motor bedraagt 220 Nm bij 1.250 toeren per minuut. Dat loopt op tot 400 Nm bij 1.500 toeren voor de sterkste versie. Naast de dieselmotoren is er een benzine variant: de 2.0 benzine motor met 85 kW/115 pk Euro 5. Deze Transporter is ook als aardgas(met Euro 5 norm) variant te bestellen.

Het instrumentarium is vernieuwd en het dashboard is afgewerkt met chromen accenten. De Volkswagen Transporter is voorzien van van ESP met aanhangwagenherkenning. Op de lijst van meeruitvoeringen staan zaken als het veiligheidssysteem Side Assist, Parkeerhulp met achteruitrijcamera en een bandenspanningsindicatorsysteem. Ook lichtmetalen 18-inchvelgen en Climatic of Climatronic airconditioning behoren tot de mogelijkheden.

Nieuw zijn ook de audio- en navigatiesystemen aan boord van de Volkswagen Transporter. De vernieuwde bus is o.a. leverbaar met het multimediasysteem RNS 510. Het systeem herbergt een navigatiesysteem met harde schijf en touchscreenbediening en biedt navigatie door geheel West-Europa. Ook leverbaar zijn diverse aansluitmogelijkheden voor externe audioapparatuur.

Volkswagen Transporter

De nieuwe Volkswagen Transporter is per direct bestelbaar en leverbaar vanaf november.

Volkswagen Transporter Volkswagen Transporter
 
Websitewww.volkswagen.nl
Meer informatie
Deel via