8 september 2009
 

Audi

Audi toont nieuw logo

8 september 2009 | Naast een aantal (product)technische primeurs toont Audi op de IAA in Frankfurt ook een nieuw logo. Het heeft volgens Audi een een vooruitstrevender en eigentijdser karakter dan het voorgaande logo. Bovendien is 'Voorsprong door techniek' nu een vast onderdeel van het merklogo.

'Voorspong door techniek' is niet alleen een belofte aan klanten, maar het stimuleert werknemers van Audi ook om continu te werken aan een innovatiever design, efficiëntere aandrijflijnen en meer emotie binnen de complete modellijn. Vandaar dat deze leus nu onlosmakelijk met de Audi-ringen is verbonden.

De vier ringen zelf hebben ook een nieuw uiterlijk gekregen. Hun oppervlakte en profiel is gewijzigd, wat moet zorgen voor een eigentijdsere look. De kleur aluminium zilver staat daarbij voor technische innovatiekracht en lichtgewicht design.

Audi

Bij de nieuwe huisstijl van Audi hoort ook een nieuw lettertype: 'Audi Type'. Dit lettertype is het resultaat van een internationale typografiewedstrijd. 'Audi Type', dat overigens als sinds begin dit jaar wordt toegepast, is helder, minimalistisch en technisch.

Het nieuwe Audi-logo wordt vanaf september toegepast in alle uitingen van het merk: van advertenties en eigen publicaties via sponsoractiviteiten tot en met de (nieuwe) Audi-website.

Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!