4 september 2009
 

Audi

Audi A4/A4 Avant tijdelijk als S-Edition

4 september 2009 | In navolging van de Audi A3 en A3 Sportback is ook de Audi A4 /A4 Avant er nu in S edition-uitvoering. Daarbij krijgt de A4 de beschikking over een sportief getinte standaarduitrusting met onder meer een S line sportonderstel, Xenon plus-verlichting, een diefstalalarm, MMI-navigatie en 18 inch lichtmetalen velgen. De meerprijs voor de S edition-modellen bedraagt € 5.000,-. In totaal zijn er 500 A4 S edition-modellen beschikbaar.

Het sportieve karakter van de A4 wordt extra aangezet met S line. Dat staat voor een 30 mm verlaagd sportonderstel in combinatie met 18 inch gegoten lichtmetalen velgen en 245/40 R 18-banden. S line verleent ook het interieur extra sportiviteit. Om te beginnen is de hemelbekleding in zwart uitgevoerd. De stoelen zijn bekleed met een speciale combinatie van stof (middenbaan) en zwart leder (zijwangen), voorzien van elektrisch verstelbare lendensteunen en het S line-logo. Ook standaard is een met leer bekleed driespaaks S line-sportstuur en een pooknop die is afgewerkt met geperforeerd leer. De stiksels van het stuur, de pookknop én de vloermatten zijn uitgevoerd in zilvergrijs of zwart. Het interieur is bovendien afgewerkt met S line-decoratielijsten in geborsteld aluminium.

Audi

Er is keuze uit de exterieurkleuren Daytonagrijs pareleffect en Phantomzwart pareleffect. Om het bijzondere karakter van de A4/A4 Avant S edition te benadrukken, zijn de instaplijsten links en rechts voorzien van het S line-opschrift. Het subtiele S line-embleem is bovendien terug te vinden op beide voorschermen.

Tot de standaarduitvoering van de S edition-modellen horen ook Xenon plus-verlichting, Audi parking system achter, diefstalalarm, MMI-navigatie, bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm, Audi soundsystem, telefoonvoorbereiding, een middenarmsteun vóór en optische accenten in de vorm van aluminium raamlijsten en een aluminium dakrailing (Avant).

Audi

De S edition-uitvoeringen zijn leverbaar in combinatie met de 1.8 TFSI-motoren (88 kW/120 pk en 118 kW/160 pk), de 2.0 TFSI (132 kW/180 pk) en de 2.0 TDI-krachtbronnen (88 kW/120 pk en 105 kW/143 pk). Er is keus uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een Multitronic traploze automatische transmissie. De 2.0 TFSI met handgeschakelde versnellingsbak heeft een A-label; de overige benzinemodellen (limousine en Avant) hebben een B-label. Een aantal dieselmotoren heeft eveneens een A-label.

Alle S edition-modellen hebben standaard voorwielaandrijving; Quattro permanente vierwielaandrijving is optioneel beschikbaar voor de modellen met de 1.8 TFSI (118 kW/160 pk) en de 2.0 TDI (105 kW/143 pk) motor.

Audi

De totale oplage van de Audi A4/A4 Avant S edition bedraagt 500 stuks. De levering start per direct.

Audi Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via