4 september 2009
 

BMW

BMW 328 Roadster: klassieker voor kids

4 september 2009 | Toen de BMW 328 Roadster in 1936 aan het publiek werd gepresenteerd trok zijn sportieve design en innovatieve techniek de aandacht naar zich toe. Nu, 70 jaar nadat de productie van de BMW 328 Roadster stopte, is de auto terug als speelgoedauto voor kinderen van drie tot vijf jaar.

Met zijn grote ronde koplampen, langgerekte nieren en gedeelde voorruit lijkt de speelgoedversie van de BMW 328 Roadster wel een echte auto. Net als de BMW 328 Roadster 'voor volwassenen' heeft de speelgoedauto een reservewiel bovenop de kofferbak.

BMW

Qua vermogen is er een duidelijk verschil tussen de speelgoedauto en de echte BMW 328 Roadster. In plaats van een 80 pk zescilinder drijft, afhankelijk van de versie die aangeschaft is, een elektromotor of de benen van de jonge bestuurder de speelgoedauto aan.

De BMW 328 Roadster is voorzien van speciale rubberbanden die er voor zorgen dat de speelgoedauto geruisloos over elk oppervlak kan rijden. Bovendien zijn de banden zo gemaakt dat ze geen beschadigingen maken aan houten vloeren. Veilig is de BMW 328 Roadster ook, dankzij onder meer een stuur dat zo is ontworpen dat het niet makkelijk uit de handen van de jonge rijder kan glippen. Bovendien heeft de TüV de auto goedgekeurd, een bevestiging van de veiligheid van de trapauto.

BMW

De BMW 328 Roadster voor kinderen kost als trapauto 199 euro. De versie met elektromotor heeft een prijs van 349 euro. Beide varianten zijn verkrijgbaar via de BMW dealers vanaf de tweede helft van september 2009.

BMW BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!