17 augustus 2009
Kia Venga

Kia Venga

Kia Venga maakt debuut op IAA in Frankfurt

17 augustus 2009 | Kia heeft bevestigd dat de nieuwe aanwinst in het B-segment de modelaanduiding 'Venga' krijgt, wanneer dit nieuwste Kia-model later dit jaar in Europa op de markt komt.

De ruim vier meter lange Kia Venga is ontworpen en ontwikkeld in Europa en zal bovendien op ons continent worden geproduceerd. De nieuwste Kia heeft een voor dit marktsegment ongebruikelijk lange wielbasis (2.615 mm) en belooft dankzij de hoge daklijn (binnenhoogte 1.600 mm) een maximale binnenruimte.

Kia Venga

"De aanduiding 'Venga' roept een aantrekkelijke en levendige associatie op en is daardoor prima geschikt voor onze meest recente gezinsauto", zegt Panu Vainamo, General Manager Marketing, Kia Motors Europe. "De naam is afkomstig uit het Spaans en heeft een moderne, gepolijste beeldvorming die past bij de actieve, stedelijke levensstijl van de Europese consument, en ook bij de belangrijkste merkkenmerken van Kia, gesymboliseerd door onze slogan 'Power to Surprise'".

Elke krachtbron in de Venga-modelreeks kan voorzien worden van de brandstofbesparende ISG (Intelligent Stop & Go) technologie van Kia en zal voldoen aan de strenge Euro-5 emissienormen. De Venga komt uitsluitend in Europa op de markt, waar de consument de keuze heeft uit 1.4 en 1.6 benzine en dieselmotoren. De motorvermogens die variëren van 75 tot 115 pk.

Kia Venga

De Venga is uitgerust met een achterbank die in de verhouding 60/40 deelbaar is, en ook voor- en achteruit kan worden verschoven. De achterbank kan plat worden neergeklapt waardoor een grote bagageruimte met vlakke vloer ontstaat. Afhankelijk van de uitvoering is een panoramisch glazen dak leverbaar.

De productierijpe Venga is gebaseerd op de Kia No3 conceptauto die eerder dit jaar tijdens de Autoshow van Genève zijn debuut beleefde en veel positieve waardering kreeg. De Venga zal op dinsdag 15 september zijn wereldpremière beleven tijdens de Frankfurt International Motor Show.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!