17 augustus 2009
Hyundai ix35

Hyundai ix35

Werelddebut voor Hyundai ix35 op IAA

17 augustus 2009 | De Hyundai ix35, die over een maand op de Internationale Automobil-Ausstelling in Frankfurt voor het eerst het levenslicht ziet, is de opvolger van de Tucson. De Hyundai ix35 is volgens de fabrikant echter van een compleet andere klasse.

In vergelijking met de Hyundai Tucson heeft de ix35 aan uitstraling gewonnen. Dat komt door het design en het kwalitatief hoogstaande materiaalgebruik, maar bovenal door de veranderde maatvoeringen. De Hyundai ix35 is 85 mm langer dan de Tucson, 20 mm breder en ook de wielbasis is met 10 mm toegenomen. De hoogte is echter met 30 mm afgenomen, waardoor de Hyundai ix35 slanker en bovenal dynamischer oogt.

Hyundai ix35

De Hyundai ix35 betekent een grote stap voorwaarts voor Hyundai. De nieuwkomer belichaamt Hyundai's nieuwe designtaal 'Fluidic Sculpture' en neemt veel stijlelementen over van het studiemodel ix-onic, die eerder dit jaar op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd. De Hyundai ix35 en bijbehorende 'Fluidic Sculpture' design filosofie is volledig in het Europese designcenter van Hyundai in het Duitse Russelsheim ontwikkeld.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!