16 juli 2009
Opel Meriva (2003 - 2010)

Opel Meriva (2003 - 2010)

Miljoenste Opel Meriva geproduceerd

16 juli 2009 | Een Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX rolde gisteren als de een miljoenste kleine MPV van de band in Zaragoza en benadrukt daarmee het belang van de Meriva voor Opel in Europa. De Meriva wordt verkocht in ruim 25 Europese landen, waarvan Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje de voornaamste markten zijn. Bovendien wordt de compacte MPV overal ter wereld aangeboden zoals in Hongkong, Japan, Zuid-Afrika en Singapore.

De werknemers van de Opel-fabriek in Zaragoza juichten toen deze een miljoenste Meriva, met een CO2-uitstoot van slechts 134 g/km, van de band rolde. De Meriva wordt uitsluitend in Zaragoza gebouwd, waar ook de Corsa en Combo worden geassembleerd. Zo levert Opel een belangrijke bijdrage aan de economie in de Spaanse regio Aragón.

Opel Meriva (2003 - 2010)

Opel zal de aantrekkingskracht van de Meriva versterken, wanneer volgend jaar de nieuwe generatie debuteert. De toekomstige Meriva krijgt het FlexDoors-systeem dat bestaat uit achteraan scharnierende deuren die onafhankelijk van de voordeuren worden geopend. Deze innovatie maakt de toegang tot het interieur van de auto veel gemakkelijker en is ook veiliger dan conventionele autodeuren.

"De Meriva was zeer geliefd bij de klanten, van singles tot gezinnen en senioren, niet alleen door zijn functionaliteit, veelzijdigheid en uitstraling, maar ook door zijn betrouwbaarheid. De onafhankelijke Duitse TÜV beoordeelden de Meriva zelfs met een 'Best Quality' label", aldus Alain Visser, Vice President van Opel.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!