8 juli 2009
 

Audi Design Award 2009

Finalisten van Audi Design Award 2009 bekend

8 juli 2009 | De finalisten voor de Audi Design Award zijn bekend. Uit meer dan 700 aanmeldingen nomineerde de jury onder leiding van Floris van Bommel zes ontwerpers voor de enige Nederlandse publieksprijs op het gebied van design. Nu is het aan het publiek om de winnaar te bepalen. Dat kan door via AudiDesignAward.nl een stem uit te brengen. De Audi Design Award is onderdeel van de Dutch Design Awards, de grootste en meest ambitieuze designwedstrijd van Nederland.

De winnaar van de Audi Design Award wordt op 17 oktober aanstaande bekendgemaakt. De jury selecteerde zes ontwerpen die hoog scoren op het gebied van onder meer innovatie, emotionele beleving, tijdgeest, duurzaamheid, functionaliteit en ergonomie.

Audi Design Award 2009

Het publiek bepaalt uiteindelijk welk ontwerp de prestigieuze Audi Design Award wint. Op AudiDesignAward.nl zijn de genomineerden en hun creaties te vinden. Via de stemmodule op deze site is het mogelijk om direct online te stemmen. Dat kan tot en met 17 oktober 12.00 uur. Alle stemmers maken kans op fraaie prijzen, waaronder een weekeinde rijden in de Audi A3 Cabriolet.

De jury onder leiding van schoenontwerper en - fabrikant Floris van Bommel heeft uit 700 inzendingen de volgende lijst met genomineerden samengesteld:

  • Garderobe in museum Boijmans van Beuningen (Merry-go-round coat rack) - Studio Wieki Somers
  • Verplaatsbaar stadspark (The Flying Grass Carpet) - Eddy Kaijser, Bert Cardinaal en Nadine Roos
  • Beeldverhaal 'L'enfant et les sortileges' van Maurice Ravel - Firma Rieks Swarte
  • LED-wand (Moodwall) - Urban Alliance
  • Porcelain table ware - Aldo Bakker
  • Vier filmklokken (Real Time) - Maarten Baas
Audi Design Award 2009

Het is voor de derde maal dat de Audi Design Award wordt uitgereikt. Audi heeft zijn naam niet voor niets aan deze onderscheiding verbonden. Als geen ander automerk erkent Audi naar eigen zeggen de rol van vooruitstrevend design in de samenleving. Design staat al meer dan 100 jaar aan de basis van het merk en met succes: klanten van Audi geven aan dat het ontwerp van de diverse Audi-modellen een doorslaggevende aankoopfactor is.

Bovendien zijn er steeds meer consumenten die goed design van bijvoorbeeld ook gebruiksvoorwerpen op waarde weten te schatten. Bij voorgaande edities bleek dat de producten waarbij functionaliteit en design in goede harmonie samengaan, favoriet waren bij het publiek. In 2007 was de inmiddels zeer succesvolle SENZ stormparaplu goed voor de overwinning en in 2008 het spectaculaire uitschuifbare raamkozijn van Hofman Dujardin.

Audi Design Award 2009 Audi Design Award 2009 Audi Design Award 2009
 
Websitewww.audidesignaward.n
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!