12 mei 2003
 

Rover 75

Rover 75 leverbaar als long wheel base

12 mei 2003 | Met onmiddellijke ingang heeft MG Rover Nederland een lange-wielbasis-versie van de Rover 75 aan het productaanbod toegevoegd. Vorig jaar werd deze limousine voor het eerst getoond tijdens de Geneve Motor Show en nu is hij ook voor de Nederlandse markt leverbaar. Vorige week is de eerste Nederlandse klantverkochte order in de fabriek in Longbridge al in productie gegaan.

De lange-wielbasis-versie van de Rover 75 beschikt over een wielbasis die achter de B-stijl met 200 mm is verlengd ten opzichte van de reeds bekende sedan en laat wat torsiestijfheid betreft dezelfde waarden als de productiesedan noteren: 24.000 Nm per graad. De nieuwe uitvoering wordt geproduceerd in samenwerking met de Britse specialisten van S. MacNeillie & Son Ltd.

Rover 75

De Rover 75 Long Wheelbase wordt in eerste instantie geleverd in de luxueuze Sterling-uitvoering en beschikt naast de vergrote beenruimte achterin ondermeer over extra interieurverlichting en voorbereiding voor entertainment- en IT-systemen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de keuze van de standaard lederen bekleding en accessoires verder te vergroten dankzij het Monogram-programma, om tot een geheel eigen, individuele smaak te komen. De aandrijving van de Rover 75 Long Wheelbase wordt verzorgd door een quad-cam 24-kleppenmotor, de lichtaluminium 2.5-liter V6 die goed is voor 177 pk (130 kW) bij 6.500 toeren per minuut. Het koppel van 240 Nm, dat vrijkomt bij 4.000 tpm, wordt gecontroleerd door de standaard vijftraps automatische transmissie van JATCO.

Voor Nederland is de prijs van de Rover 75 2.5 Sterling Long Wheelbase vastgesteld op € 56.000,-. Een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak en ITS Curtain Airbags zijn vanwege de aanpassingen aan de carrosserie niet leverbaar voor deze uitvoering. Verder kan de Rover 75 Long Wheelbase vertrouwen op alle optionele extra's, waaronder het uitgebreide Monogram kleuren-, bekleding- en accessoireprogramma, die ook voor de Rover 75 2.5 V6 Sterling beschikbaar zijn.