12 mei 2003
 

Seat

Wijzigingen in leveringsprogramma Seat

12 mei 2003 | Met het leveringsprogramma voor 2004 presenteert Seat veel verbeterpunten in het modellengamma. De Ibiza en Cordoba hebben nieuwe motoren, de Leon is leverbaar in nieuwe uitvoeringen en voor de Alhambra staat een nieuwe lakkleur op het programma. De Arosa is niet langer met dieselmotor leverbaar.

De specificaties van de Seat Arosa blijven ongewijzigd. Het instapmodel, de Arosa 1.0 Stella is verkrijgbaar vanaf € 10.995,-. Het actiepakket "S" is voor een meerprijs van € 250,- t.o.v. de Stella verkrijgbaar. De dieselmotoren zijn uit het leveringprogramma van de Arosa genomen.

Met de introductie van de nieuwe 2.0 liter benzinemotor 85 kW (115 pk) in de Ibiza en Cordoba heeft Seat aan de top meer te bieden. Deze Sport-uitvoering met deze nieuwe motor is net als de TDi 96 kW (130 pk) Sport voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen en heeft een afwijkend, zacht dashboard. Vanaf modeljaar 2004 is zijn de Ibiza en Cordoba 1.9 TDi 74 kW (100 pk) ook in Sport-uitvoering te verkrijgen. Alle Sport-uitvoeringen worden standaard verfraaid met een chromen rand rondom het logo in de grille en in carrosseriekleur gespoten spiegelkappen en deurhandgrepen. De Seat Ibiza had al 4 sterren in de EURO/NCAP botsproeven, maar door het toevoegen van hoofdairbags wordt het veiligheidsniveau van de Seat Ibiza en Cordoba verhoogd. De hoofdairbags bevinden zich in de stijlen van de carrosserie en vallen bij een ongeval recht vanuit de dakstijl als een gordijn naar beneden. Op de Ibiza 1.2 Stella zijn hoofdairbags als optie leverbaar, op alle overige uitvoeringen worden de hoofdairbags standaard geleverd. Nieuw is dat met ingang van het nieuwe modeljaar op alle types Ibiza en Cordoba standaard vier speakers voorin worden geleverd. Opmerkzaam is dat alle productverbeteringen van de Ibiza en Cordoba in modeljaar 2004 niet tot prijsverhogingen hebben geleid.

Seat

De Leon 1.9 TDi 96 kW (130 pk) is nieuw in het leveringsprogramma. Deze motorvariant is met name bedoeld voor de zakelijke rijder en is verkrijgbaar in Sport- en Executive-uitvoering. De Sport-uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 25.695 en de Executive-uitvoering is leverbaar vanaf € 27.695,-. Met deze nieuwe motor is de Leon TDi nu in vier verschillende varianten leverbaar, namelijk; 66 kW (90 pk), 81 kW (110 pk), 96 kW (130 pk) en 110 kW (150 pk). Alle Leon's zijn vanaf modeljaar 2004 standaard voorzien van cruise control en airconditioning. Vanaf de Sport-uitvoering wordt standaard een climatronic in plaats van airconditioning geleverd. De Executive-uitvoering is, net als bij de Toledo, in plaats gekomen van de Signo-uitvoering. De Executive biedt veel luxe met onder andere elektrisch verstelbare voorstoelen en leer-/alcantara bekleding. Het vermogen van de Leon Cupra R is opgewaardeerd naar 165 kW (225 pk). Met 15 pk meer dan zijn voorganger is deze Leon met een 1.8 20 VT motor het snelste en krachtigste productiemodel in het gamma van Seat. Een Recaro sportinterieur met 2+2 zitplaatsen behoort evenals rode brembo remklauwen tot de standaard uitrusting. De Leon Cupra R, die onlangs op de Barcelona Motorshow zijn debuut heeft gemaakt, is vanaf juni leverbaar en verkrijgbaar voor € 36.995,-.

Net als bij de Leon wordt ook aan het Toledo-programma een nieuwe motorvariant toegevoegd; de 1.9 TDi 96 kW (130 pk) die verkrijgbaar is vanaf € 26.495,-. In het kader van de veiligheid wordt de centrale middenammsteun op de achterbank (met heupgordel) vervangen door een derde driepuntsgordel.

De pakketaanbieding op de Alhambra Stella, bestaande uit elektrische ramen en climatronic in plaats van airconditioning, blijft verkrijgbaar voor € 449,-. Op alle Alhambra-uitvoeringen zijn hoofdairbags nu als optie te bestellen voor € 595,-. De Alhambra 2.0 Stella is nog steeds leverbaar voor € 26.995,-. Een nieuwe kleur voor de Alhambra is Schaduwgrijs metallic.

Seat
 
Websitewww.seat.nl
Deel via