25 juni 2009
 

Audi

Audi viert 100e verjaardag

25 juni 2009 | Op 16 juli aanstaande bestaat Audi precies 100 jaar. Dat wordt in Duitsland gevierd met een groot aantal activiteiten, waaronder een gala waarbij Bondskanselier Merkel aanwezig zal zijn. Ook in Nederland krijgt het eeuwfeest van Audi op diverse manieren een gouden randje.

Honderd jaar Audi staat ook voor een lange racehistorie. Het is daarom niet verwonderlijk dat Audi tijdens het fameuze Goodwood Festival of Speed (3-5 juli) uitpakt met 15 historische én moderne raceauto's. Pink Floyd-drummer én autoverzamelaar Nick Mason verzorgt op het circuit het allerlaatste optreden van de fameuze Audi Union Type D. Naast deze unieke auto zullen op Goodwood nog diverse andere Silberpfeil-modellen aanwezig zijn. Deze historische racers worden geflankeerd door modernere bolides als de Audi Sport quattro S1 (het Monster), de Audi 90 quattro IMSA GT, de Audi A4 DTM-modellen en de Le Mans racers Audi R8, Audi R10 en Audi R15. Uiteraard is ook de recentelijk geïntroduceerde Audi R8 LMS van de partij.

Audi

Ook in Nederland staat Audi nadrukkelijk stil bij het 100-jarig jubileum van het merk. Dat begon op de AutoRAI 2009, waar het '100 Jaar Voorsprong door Techniek-logo' voor het eerst door de Nederlandse Audi-organisatie werd gebruikt. Recentelijk was dat logo ook te zien bij het Ordina Open, het prestigieuze ATP en WTA-grastennistoernooi in Rosmalen waar Audi prominent aanwezig was.

Het Audi-jubileum wordt in Nederland verder gevierd met het uitbrengen van een boekwerk onder de titel 'De Vier Ringen'. Hierin wordt de historie van Audi nauwgezet beschreven en in beeld gebracht.

Audi

Het glossy Audi Magazine, dat gratis wordt verspreid onder Audi-rijders, besteedt uiteraard ook ruim aandacht aan het jubileum. Het voegt daar zelfs een dimensie aan toe. In de zomereditie van het magazine vinden Audi-rijders een speciale coupon. Op vertoon hiervan kunnen zij bij één van de 21 prestigieuze Les Patrons Cuisiniers-restaurants (waaronder diverse met één of meer Michelinsterren) een speciaal Audi-viergangen menu bestellen, voor € 100 per persoon (inclusief champagne en wijnarrangement, maximaal 2 personen).

Maar bij Audi draait het natuurlijk vooral om auto's. En daarom staat gedurende het jubileumjaar de Audi Quattro ('oer-Quattro') permanent tentoongesteld in de showroom van Pon's Automobielhandel in Leusden. Alle test- en demonstratieauto's van zowel dealers als importeur worden voorzien van speciale jubileum-bestickering en bovendien gaat bij alle Nederlandse Audi-vestigingen de jubileumvlag uit. Uiteraard gebeurt dat ook bij de DTM-races die van 17-19 juli op het circuit van Zandvoort plaatsvinden. In de hightech ambiance van de Audi hospitality unit wordt onder meer aandacht besteed aan de sportieve historie van Audi. Tegelijkertijd laten diverse Audi (fabrieks) teams op de baan zien wat Voorsprong door Techniek nu precies inhoudt.

Audi

Uiteraard trakteert Audi zijn klanten ook in dit jubileumjaar. Zo is het Auto Union Museum in het Noord-Hollandse Bergen, dat bestaat uit donaties, gratis toegankelijk voor iedereen. Dit museum heeft een officiële erkenning van Audi AG en herbergt een unieke collectie voertuigen: van bromfietsen en motoren via auto's tot en met boten. Het museum heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op liefhebbers van klassieke voertuigen, maar ook op kunstenaars. Onder de noemer 'Klassiekers en Kunst' zijn er regelmatig speciale exposities te zien. Meer informatie over dit bijzondere museum is te vinden op AutoUnionMuseum.nl

Verder viert Audi zijn 100-jarig bestaan met de Audi Game. Deze is te vinden is op de speciale microsite die te bereiken is via Audi.nl. Bezoekers van de microsite kunnen zich tot en met 16 juli 12.00 uur gratis en zonder verplichtingen inschrijven voor een kansspel. Door het juist beantwoorden van vragen over de geschiedenis van Audi zijn bonuspunten te verdienen, die de winkans vergroten. De hoofdprijs van de Audi Game is de auto waarin alle knowhow van '100 jaar voorsprong door techniek' samenkomt: de Audi A5 Coupé. De tweede prijs is een exclusieve rijtraining voor twee personen met een Audi A4 quattro in Finland en de derde prijs is de Audi design Square Chronograaf, een exclusief mechanisch horloge.

Audi Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via