19 juni 2009
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

Nieuwe Chevrolet Camaro nu al bij Pietersen US Carcenter

19 juni 2009 | Na een afwezigheid van zeven jaar is de Chevrolet Camaro terug in de showroom. Het automobielbedrijf Pietersen US Carcenter uit Rotterdam, dat al sinds 1932 is gespecialiseerd in de import van Amerikaanse auto's, brengt de nieuwe Camaro als eerste in Nederland op de markt. De Amerikaanse sportwagen is per direct bij Pietersen in Rotterdam leverbaar.

De Camaro productieauto staat dicht bij het oorspronkelijke ontwerp en heeft stijlkenmerken van de Camaro van de eerste generatie die van 1967 tot en met 1969 werd geproduceerd. De tweedeurs sportcoupé heeft klassieke afmetingen en een wielbasis van 2.852 mm. De lange motorkap en de korte achterkant lopen tot ver op de hoeken van de spatschermen van de auto door. De schuinstaande voorruit (67 graden) draagt bij aan de luchtweerstand van cW 0.37.

Chevrolet Camaro

Ook in het interieur, dat plaats biedt aan vier personen, is een combinatie gevonden van erfgoed en modern design. Diepliggende ronde klokken zijn ook kenmerkend voor het design van de Camaro. Het informatiedisplaycenter wordt bediend door een staak op de stuurkolom. Optioneel zijn meters op de middenconsole leverbaar voor oliedruk, olietemperatuur, voltage en de temperatuur van de transmissieolie. Dit meterpakket is standaard op de 2LT- en de 2SS- modellen. Stoffen bekleding is standaard terwijl de stoelen in de 2LT en 2SS vanaf fabriek met leer zijn afgewerkt. Optioneel is stoelverwarming beschikbaar.

De Camaro wordt door Pietersen in eerste instantie geleverd met een 3.6-liter V-6 motor met 224 kW / 300 pk, directe injectie en variabele kleptiming, met de keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische transmissie. Het SS-model, dat later bij Pietersen zijn opwachting zal maken, is uitgerust met een 6.2-liter V-8 motor met 315 kW/422 pk, is voorzien van een brandstofbesparend Active Fuel Management-systeem op de versies met automaat – en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Chevrolet Camaro

De verkopen in de Verenigde Staten zijn inmiddels gestart en Pietersen US Carcenter is één van de eerste automobielondernemingen in Europa die de Camaro op de markt brengt.