9 juni 2009
Land Rover Defender

Land Rover Defender

Land Rover Defender in Fire & Ice uitvoering

9 juni 2009 | Deze zomer introduceert Land Rover twee in het oog springende limited editions van de Defender: de Defender Fire en de Defender Ice. Wat het eerste opvalt aan beide limited editions is hun opvallende "two-tone" kleurstelling, die direct het karakter van de betreffende uitvoering uitstraalt. De Defender Fire onderscheidt zich door de zinderende lakkleur "Vesuvius Orange" metallic voor de carrosserie, terwijl het koetswerk van de Defender Ice is uitgevoerd in de ijswitte solid lakkleur "Alaska White". Die carrosseriekleuren worden nog eens extra geaccentueerd doordat op beide modellen dak, motorkap, deel van de grille en wielkastverbreders zijn uitgevoerd in de metallickleur Santorini Black.

Hoewel de avontuurlijke kleuren zeker de eerste blikvanger zijn van deze limited editions, zijn het beslist niet de enige details waardoor deze auto's zich onderscheiden. Zo worden de exterieurs van beide modellen afgerond door tal van exclusieve details. Dat begint met de speciale vijfspaaks "diamond turned" lichtmetalen velgen, die door een speciaal polijstproces een unieke afwerking hebben gekregen. Vóór en achter springen direct de unieke koplampen met bijpassende koplamppanelen en de LED-achterlichten met heldere lampglazen in het oog. Zwarte treeplanken zijn standaard, evenals een glazen kanteldak. De exterieuruitrusting wordt afgerond met een trekhaak en een beschermstang voor de stuurinrichting.

Land Rover Defender

De interieurs van de Fire & Ice modellen zijn al even speciaal als hun exterieuruitvoeringen. Beide bieden speciale interieurafwerkingen, waarbij opvallende kleuraccenten het interieur meer tot leven brengen. In de Defender Fire zet het middenconsolepaneel in 'Vesuvius Orange' metallic direct de toon; een kleur die vervolgens terugkeert in de stiknaden van stuurwiel, stoelen, bergvak tunnelconsole en matten. Bij de Defender Ice heeft het middenconsolepaneel juist de kleur 'Alaska White', waarbij alle stiknaden nu zijn uitgevoerd in wit.

Naast deze opvallende kleuraccenten trekt ook de stoelbekleding de aandacht. Deze is op beide modellen uitgevoerd in een leder/alcantara-combinatie, met zijwangen in zwart leder en middenbanen in exclusief, Lunar Grey alcantara. De hoofdsteunen zijn voorzien van een gepreegd Land Rover logo.

Land Rover Defender

Het remsysteem is uitgevoerd met ABS in combinatie met elektronische vierwiel tractieregeling (ETC). Airconditioning, verwarmbare voorstoelen en verwarmbare voorruit zijn eveneens standaard, terwijl de Defender 110 Station Wagon wordt uitgevoerd als 7-zitter.

De Fire & Ice limited editions zijn verkrijgbaar als Defender 90 Station Wagon en als Defender 110 Station Wagon, beide op personenauto- en bedrijfsautokenteken. De Defender Fire & Ice is als personenauto leverbaar vanaf € 68.400 (incl. BTW & BPM) en op bedrijfsautokenteken vanaf € 37.065 (excl. BTW & BPM).

Land Rover Defender

Van de Defender Fire & Ice zullen wereldwijd 850 exemplaren worden gebouwd, waarvan er 20 naar Nederland komen. De productie gaat begin deze zomer van start, waarbij de eerste auto's later dit jaar zullen worden afgeleverd.