29 mei 2009
Renault Kangoo

Renault Kangoo

Renault Kangoo nu ook op aardgas

29 mei 2009 | Renault maakt de Kangoo Family en de Kangoo Express geschikt voor het rijden op CNG, oftewel aardgas. De optie van een aardgasinstallatie is nieuw voor deze modellen. Het gebruik van aardgas als autobrandstof reduceert de CO2-uitstoot aanzienlijk, wat de Kangoo modellen vergelijkbaar maakt met een auto met B-label. Bovendien is de klant aan de pomp merkbaar minder kwijt.

De inbouw van een aardgassysteem in de Kangoo Family en Express biedt veel voordelen. De auto is schoner en de actieradius neemt aanzienlijk toe doordat de bestaande benzinetank gehandhaafd blijft. Behalve op aardgas kunnen de beide modellen dus ook op benzine rijden.

Renault Kangoo

In de Kangoo Family wordt de aardgastank met een inhoud van 90 liter horizontaal op de vloer van de kofferruimte gemonteerd. Bij de Express speelt de laadruimte een belangrijkere rol dan bij de Family en daarom wordt de aardgastank verticaal in een frame achter de bestuurdersstoel geplaatst. De inbouw van een aardgassysteem is alleen mogelijk op de 1.6 16V-uitvoeringen van de Kangoo Family en Express.

Voor de Family bedraagt de meerprijs voor het aardgassysteem inclusief montage 3.600 euro (excl. BTW). De meerprijs voor de Kangoo Express is 3.750 euro (excl. BTW).

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!