20 mei 2009
 

Nissan

Nissan start in 2010 met productie van elektrische auto's

20 mei 2009 | Nissan start in het najaar van 2010 met de productie van elektrische auto's in de Oppama-fabriek in Japan. Deze productiefaciliteit staat in de stad Yokosuka en is de beoogde 'modelfabriek' voor de productie van elektrische auto's.

De fabriek start in het najaar van 2010 met een productie van 50.000 elektrische auto's per jaar. De capaciteit wordt geleidelijk uitgebreid terwijl Nissan toewerkt naar wereldwijde verkoop van elektrische auto's in 2012.

Nissan

Motoren en omvormers (essentiële componenten van elektrische auto's) worden geproduceerd in respectievelijk de fabriek in Yokohama en vooralsnog die in Zama. Daarnaast produceert de Automotive Energy Supply Corporation (AESC) - een aan Nissan gelieerd bedrijf dat gevestigd is in het fabriekscomplex van Nissan in Zama - gelamineerde lithium-ion-accu's voor de elektrische auto's.

Nissan streeft er naar om wereldwijd een van de marktleiders te worden op het gebied van emissieloze voertuigen. Daarom zoekt Nissan continu ook in het buitenland naar mogelijkheden om de productie van elektrische voertuigen uit te breiden en componenten te verwerven.

Nissan
 
Websitewww.nissan.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!