15 mei 2009
Kia Soul (2009 - 2014)

Kia Soul (2009 - 2014)

Kia Soul noteert hoge score in botsproef

15 mei 2009 | Veiligheid was één van de hoofdthema's bij de ontwikkeling van de nieuwe Kia Soul. Inmiddels zijn de eerste resultaten van de botsproeven van de NHSTA bekend, met uitstekende veiligheidswaar-deringen voor de trendy Kia Soul.

De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft de Kia Soul als eerste frontaal gecrasht en ook de videobeelden bewijzen dat de Kia Soul zijn inzittenden goed beschermt. Hoewel er op dit moment nog maar beperkt informatie beschikbaar is over de definitieve resultaten, heeft de NHTSA al bekendgemaakt dat de Soul de maximale score van vijf sterren heeft ontvangen voor de veiligheid van de bestuurder en eveneens een vijf-sterren-veiligheidsscore voor de voorpassagier.

Kia Soul (2009 - 2014)

Net als in Europa geniet de Kia Soul een grote populariteit onder Amerikaanse kopers en deze positieve botsproefprestaties zullen de interesse voor de trendy crossover van Kia ongetwijfeld nog een extra 'boost' geven.

In Nederland wordt de Soul standaard geleverd met o.a.: ABS, EBD (Electronic Brakeforce Distribution), BAS (Brake Assistant System), ESP (Electronic Stabillity Programme), 6 airbags en actieve hoofdsteunen op de voorstoelen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!