27 april 2009
 

Land Rover

Land Rover breidt programma CO2 compensatie uit

27 april 2009 | Het CO2-compensatieprogramma van Land Rover Nederland viert haar eenjarig bestaan. Sinds april 2008 compenseert dit automerk de CO2-uitstoot van elke in Nederland nieuw verkochte Land Rover. Dit houdt in dat alle CO2 die vrijkomt tijdens het gebruik van de auto wordt gecompenseerd met projecten in niet-Kyoto landen. Reeds in de eerste negen maanden compenseerde Land Rover 8.648 ton CO2. Het aantal projecten in de niet-Kyoto landen is uitgebreid van drie naar twaalf projecten. Na Engeland en Nederland sloten ook België, Noorwegen, Zweden en Oostenrijk zich bij het CO2–compensatieprogramma aan. Inmiddels zijn ook het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Frankrijk van start gegaan met dit programma.

De compensatie van de CO2-uitstoot geldt voor de eerste 75.000 km, wat gemiddeld neerkomt op de eerste drie jaar. Ook huidige Land Rover rijders kunnen compensatie kopen voor hun CO2-uitstoot. Land Rover produceert al vanaf begin 2006 alle Land Rovers klimaatneutraal in de fabrieken in Engeland.

Land Rover

Alle CO2-compensatieprojecten worden gecoördineerd door Climate Care. De projecten zijn niet alleen gericht op een beter milieu maar moeten ook voordelen opleveren voor de lokale bevolking, zoals het creëren van banen, verbetering van de leefomstandigheden en het bieden van betere gezondheidszorg. Alle gefinancierde projecten doorlopen een streng en onafhankelijk verificatie- en validatieproces om te waarborgen dat de reductie van CO2-uitstoot ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. De projecten vinden plaats in China, Tadzjikistan, Turkije, Rusland en India.

Land Rover wil op alle vlakken de CO2-uitstoot verminderen. Zo bestaat een Land Rover uit duizenden onderdelen, afkomstig van vele leveranciers. Land Rover heeft de CO2-uitstoot van haar toelevering- en distributieketen onder de loep genomen en innovatieve manieren gezocht om deze uitstoot te reduceren in Europa. Zo worden meerdere leveranciers in één geografisch gebied gebundeld om de capaciteit van een vrachtwagen te optimaliseren. Hierdoor is 52% minder kilometers gereden en is daarmee 1.700 ton CO2-uitstoot in één jaar bespaard. De verbeteringen van Land Rover hebben geleid tot toekenning van de World Business Green Award.

Land Rover Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via