29 april 2003
 

Jeep Cherokee (2001 - 2008)

Jeep Cherokee leverbaar als Red River

29 april 2003 | Volgende maand maakt de Jeep Cherokee Red River Edition zijn opwachting bij de Jeep-dealers. Deze exclusieve uitvoering van de Jeep Cherokee, die debuteerde tijdens de Autosalon van Geneve, is in een zeer beperkte oplage leverbaar voor de Nederlandse markt.

De Red River Edition biedt een aantal extra's tegen een geringe meerprijs. Zo zijn de grille en voor- en achterbumper uitgevoerd in Graphite lak. Dat geldt ook voor de 16 inch aluminium velgen en de aangebrachte wielkastverbreders. Het uiterlijk van de auto is verder verfraaid met sierstrips in carrosseriekleur op de flanken, mistlampen voor en een Red River-badge die het bijzondere karakter van deze uitvoering onderstreept. Er is keuze uit twee lakkleuren; Black en Silver Metallic. Het interieur wordt uitgevoerd met speciale bekleding, voorzien van lederen accenten in de kleur Dark Slate.

Jeep Cherokee (2001 - 2008)

Het motorenpalet omvat een 3.7 liter Powertech V6 benzinemotor, alsmede twee common rail dieselmotoren, met een cilinderinhoud van respectievelijk 2.5 en 2.8 liter. Ook de Jeep Cherokee Commercial is leverbaar als Red River Edition; zowel als High Roof met een scheidingswand achter de voorstoelen en als Van met open laadruimte. De gelimiteerde Cherokee-serie ontleent zijn naam aan het historische plaatsje Red River in de Amerikaanse Rocky Mountains. Goudzoekers stichtten Red River aan het einde van de 19e eeuw, toen er in de staat New Mexico goud werd gevonden. Tegenwoordig staat het plaatsje bekend om zijn natuurschoon en ruige omgeving. Amerikaanse Jeep-eigenaren kennen Red River vooral van de Jeep Jamboree die er regelmatig wordt georganiseerd.

De prijslijst van de Jeep Cherokee Red River Edition begint bij € 39.330 voor de versie met benzinemotor. Er is een Jeep Cherokee vanaf € 33.545.