16 april 2009
 

Volvo

Volvo lanceert drie nieuwe kinderzitjes

16 april 2009 | Volvo presenteert drie nieuwe kinderzitjes voor kinderen in de leeftijd van nul tot ongeveer tien jaar. De kinderzitjes zijn grondig getest en voldoen aan de eisen die Volvo stelt aan veiligheid. De kinderzitjes zijn comfortabel, makkelijk in gebruik, van een slim design en voorzien van het Volvo-logo op de hoofdsteun. In 1972 introduceerde Volvo al het omgekeerde kinderzitje.

Het babyzitje is voorzien van een draagbeugel en is gemakkelijk te vervoeren van en naar de auto. Het zitje is bedoeld voor baby's direct vanaf hun geboorte totdat ze ongeveer een jaar oud zijn (tot 13 kg). De zacht gevoerde, hoge zijkanten van het babyzitje bieden bescherming bij een aanrijding van opzij. De hoofdsteun is op zeven hoogtestanden verstelbaar en de veiligheidsriem past zich automatisch aan de hoogte van de schouders van het kind aan. Het kind wordt vastgegespt met een vijfpuntsgordel die is voorzien van een centrale sluiting. Het babyzitje wordt bevestigd door middel van het ISOFIX-systeem of de veiligheidsgordel.

Volvo

Het omkeerbare kinderzitje kan langer dan voorheen worden gebruikt; het is bedoeld voor kinderen vanaf negen maanden tot ongeveer zes jaar oud. In het omkeerbare kinderzitje kan het kind comfortabel zitten en slapen. De zijkanten van de stoel zijn hoog en verstelbaar, bieden goede bescherming - in het bijzonder bij een zijdelingse botsing - en zorgen ervoor dat de gordel correct over de schouder loopt. De centraal verstelbare gordel heeft als voordeel dat deze makkelijk is aan te passen aan de lengte en het postuur van het kind. De veiligheidsgordel van de auto wordt gebruikt voor de bevestiging van de stoel, die is voorzien van een keurig weggewerkte steunpoot. Deze zorgt ervoor dat het kinderzitje in alle auto's past.

Wanneer een kind ten minste 15 kg weegt en de achterwaartse positie is ontgroeid, kan het kinderzitje in voorwaartse richting worden geplaatst. Het zitje 'verandert' in een comfortabele zittingverhoger met rugleuning, waarbij kind en stoel vastzitten met de veiligheidsgordel van de auto. Volvo adviseert kinderen tot drie jaar, maar bij voorkeur tot vier jaar of ouder, zittend tegen de rijrichting in te vervoeren.

Volvo

Voor kinderen in de leeftijd tussen vier en tien jaar is een zittingverhoger met rugleuning ontwikkeld, die ervoor zorgt dat de autogordel op de juiste manier over de dijen en de schouders van het kind loopt. De zittingverhoger en het kind, in voorwaartse richting geplaatst, zitten door middel van de autogordel vast. De zachte, hoge zijkanten van de stoel bieden optimaal comfort, ook wanneer het kind slaapt. De verstelbare hoofdsteun groeit mee met het kind en telt maar liefst elf hoogte-instellingen. De breedte van de zetel is in drie standen verstelbaar; dus ook als een kind groter wordt, kan hij comfortabel zitten.

Volvo adviseert om kinderen zo lang mogelijk achterstevoren zittend te vervoeren, ten minste tot de leeftijd van drie of vier jaar, bij voorkeur langer. Een kind heeft een relatief groot hoofd en een nog niet volledig ontwikkelde nek. Wanneer een kind in achterwaartse positie zit, wordt bij een frontale aanrijding - de meest voorkomende en gevaarlijkste botsing - de klap opgevangen door de rug en niet door de nek. Voor oudere kinderen geldt dat het belangrijk is een kinderzitje te blijven gebruiken in de vorm van een zittingverhoging. Hiermee loopt de gordel correct over de dijen, waardoor de onderontwikkelde heupen en de kwetsbare buik van het kind worden beschermd.

Volvo Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via