15 april 2009
BMW X5 (2007 - 2013)

BMW X5 (2007 - 2013)

BMW X5 nu met Security Plus

15 april 2009 | Met de BMW X5 Security Plus biedt BMW een voertuig aan dat voldoet aan de eisen van de nieuwste en hoogste kogelbeschermingsklasse 6 van het Duitse keuringsinstituut voor aanvalwerende materialen en constructies, VPAM. Dat betekent dat de BMW X5 Security Plus bestand is tegen kogels van 's werelds meest gebruikte automatische geweer, de AK 47.

Het gepantserde passagierscompartiment van de BMW X5 Security Plus is deels vervaardigd uit high performance kogelwerend staal. Speciale afdichting, onder meer tussen de portieren en de deurstijlen, zorgt ervoor dat kogels het interieur niet kunnen binnendringen.

Het kogelvrije glas is eveneens speciaal ontwikkeld om aan de eisen van de kogelbeschermingsklasse 6 te kunnen voldoen. Het is tevens bestand tegen aanvallen waarbij bijvoorbeeld een breekijzer wordt gebruikt. Speciale glascoating beschermt het interieur tegen glassplinters.

BMW X5 (2007 - 2013)

De BMW X5 Security Plus is uitgebreid getest met inachtneming van de richtlijnen BRV 1999 voor kogelwerende voertuigen en biedt volgens de voorschriften van het Duitse keuringsinstituut VPAM optimale bescherming aan zijn inzittenden. Daarmee wordt voldaan aan de eisen van de nieuwste en hoogste kogelbeschermingsklasse 6.

De BMW X5 Security Plus is uitgerust met een intercomsysteem en een aanvalsalarm. Via de intercom kunnen inzittenden communiceren met de buitenwereld zonder de deuren of de ruiten te openen. Wanneer het aanvalsalarm afgaat, wordt de auto volledig afgesloten. Daarbij treden zowel akoestische als visuele alarmsignalen in werking. Het bedieningspaneel is subtiel weggewerkt onder een afdekplaatje op de middenconsole.

Optioneel rust BMW de BMW X5 Security Plus uit met een camera aan de achterzijde. De camerabeelden zijn te zien op het beeldscherm van iDrive. Dankzij de camera in de voorbumper – Side View – kan de bestuurder ook zien wat er rechts- en linksvoor en buiten zijn gezichtsveld gebeurt. Op die manier ziet hij bijvoorbeeld al kruisend verkeer wanneer hij vanuit een smalle steeg of een parkeergarage de weg op moet rijden.

BMW X5 (2007 - 2013)

De 4,8-liter V8-benzinemotor van de BMW X5 Security Plus levert 355 pk/261 kW bij 6.300 t/min. Zijn maximumkoppel bedraagt 475 Nm dat vanaf 3.400 t/min beschikbaar is. Daardoor kan de BMW X5 Security Plus vanuit stilstand in 8,2 seconden naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u.

Dankzij de intelligente vierwielaandrijving xDrive, biedt de BMW X5 Security Plus ook buiten de gebaande optimale bescherming aan zijn inzittenden. De dynamische stabiliteitscontrole (DSC) zorgt ervoor dat bij een dreigende slip op elke ondergrond de wielen afzonderlijk geremd worden. Het onderstel is vanwege het hogere gewicht van de BMW X5 Security gewijzigd. De vering, schokdempers en software van de wielophanging zijn aangepast om aan de unieke eigenschappen van een gepantserd voertuig te kunnen voldoen.

De BMW X5 Security Plus is uitgerust met een high performance remsysteem, het dynamische snelheidsafhankelijke systeem Active Steering en het onderstelregelsysteem Adaptive Drive, dat de neiging tot overhellen van de carrosserie in bochten compenseert. Onder de auto zijn speciale veiligheidsbanden gemonteerd die zelfs leeg nog tot 150 kilometer ver meegaan bij een maximumsnelheid van 80 km/u.

BMW X5 (2007 - 2013)

Als extra service biedt BMW een speciale rijvaardigheidstraining aan voor bestuurders van de BMW X5 Security Plus. Die training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, waarbij de deelnemers leren omgaan met alle aspecten van een gepantserd voertuig.