29 april 2003
 

Daewoo

LPG installatie voor Daewoo Kalos/Evanda

29 april 2003 | Al snel na de introductie van de nieuwe Kalos en Evanda is er via de Daewoo-dealer voor beide Daewoo-modellen een moderne G3 LPG-installatie leverbaar. Daarmee kunnen de brandstofkosten van auto's waarmee meer dan een gemiddeld aantal kilometers per jaar wordt gereden worden teruggebracht.

De G3 LPG-installatie is door het Nederlandse bedrijf Koltec-Necam uit Breda speciaal voor de Kalos en de Evanda ontwikkeld. Daarbij stonden twee doelstellingen primair voor ogen:

  • een technisch hoogstaand product met een feilloos functioneren
  • een veilige montage zonder opoffering van beschikbare ruimte.

Bij kilometrages tussen de 20.000 en 40.000 km per jaar kan LPG goedkoper zijn dan diesel. Bovendien is het in Nederland interessant om op LPG te rijden; LPG kost immers minder dan de helft van dieselbrandstof. Pieter Stokman, PR Manager bij Daewoo Motor Benelux: "Met het beschikbaar komen van de LPG-installatie voor de Kalos en Evanda is de propositie van deze nieuwe modellen van Daewoo nog aantrekkelijker geworden, met name voor het zakelijk segment".

Daewoo

Om een benzinemotor met LPG uit te rusten zijn bepaalde aanpassingen nodig. De tank is het meest zichtbare gedeelte. Daarbij worden nog andere, technologische onderdelen toegevoegd. Daardoor moet de motor op LPG even soepel lopen als op benzine, waardoor de levensduur van de motor wordt gewaarborgd. De LPG-tank zit opgeborgen in de kofferruimte, meestal op de plaats van het reserve-wiel. De capaciteit varieert van 45 tot 85 liter, naargelang het tanktype (opbouw of inbouw). Het LPG-systeem start altijd op benzine. Na het starten schakelt het systeem automatisch over op LPG vanaf het moment dat de motor een temperatuur van 25C bereikt heeft. Naast het van tijd tot tijd even overschakelen op benzine om veroudering te voorkomen, is het werkelijke benzineverbruik minimaal. Er wordt niets veranderd aan de benzinetank; er kan op elk moment worden overgeschakeld van benzine op LPG en omgekeerd.

Met de aanschaf van de door Daewoo erkende LPG-installatie wordt de fabrieksgarantie van 3 jaar (of 100.000 km) behouden voor zowel de nieuwe Daewoo als de LPG-installatie. De montage van de LPG-installaties wordt uitsluitend toevertrouwd aan experts die een volledige opleiding bij KOLTEC-NECAM genoten hebben en erkend zijn door Daewoo.

Daewoo
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via