2 april 2009
Nissan

Nissan

Nissan wijzigt leveringsprogramma Qashqai

2 april 2009 | Nissan verbetert de Qashqai voor modeljaar 2009. De voornaamste wijziging in het Qashqai-gamma betreft het navigatiesysteem in beide modellen. Voortaan is de meest luxe uitvoering van de Nissan Qashqai en de Nissan Qashqai +2, de Tekna, standaard voorzien van een geïntegreerd Nissan Connect-navigatiesysteem. Op de Acenta-uitvoering en de Optima-uitvoering is Nissan Connect optioneel voor een prijs van 1.150 euro.

Nissan Connect is een compleet nieuw satellietnavigatiesysteem, dat het huidige navigatiesysteem volledig zal vervangen. Het systeem, dat onlangs is geïntroduceerd in de nieuwe Nissan Note, is geïntegreerd in de centrale console en wordt bediend via een touchscreen. Het grote voordeel van Nissan Connect, waarvan de kaartupdates heel eenvoudig via een SD-card plaatsvinden, is dat audio, navigatie en communicatie zijn verwerkt in één systeem. Het audiosysteem speelt CD's, MP3's – elke Qashqai en Qashqai +2 is standaard voorzien van een mp3-aansluiting – en WMA-bestanden. Via Bluetooth of de USB-aansluiting kan ook andere apparatuur, zoals een iPod, worden aangesloten op Nissan Connect. Een telefoon met Bluetooth kan via het systeem handsfree worden gebruikt. Er zijn negen talen beschikbaar. Het nieuwe systeem is net als het huidige systeem gecombineerd met de achteruitrijcamera.

Nissan

Nu de meest luxe uitvoeringen van de Nissan Qashqai en Nissan Qashqai +2 zijn uitgebreid met Nissan Connect, zijn beide modellen rijker uitgerust. En dát voor een meerprijs van 1.000 euro in vergelijking met de huidige Tekna-uitvoering. De instapversie Visia en de meest verkochte uitvoeringen Acenta en Optima zijn niet in prijs veranderd.

Op het gebied van motoren krijgt de koper van de zevenpersoons Nissan Qashqai +2 meer keuze. De crossover is al leverbaar met de 2,0-liter benzinemotor en de 2.0 dCi-motor, al dan niet in combinatie met het All Mode 4x4-systeem. Daar komen een 1.6 benzinemotor en een 1.5 dCi-motor bij.

Nissan

Het gamma van de vijfzits Qashqai blijft onveranderd en biedt keuze uit dezelfde motoren als in het huidige Qashqai-gamma.

Ook qua kleuren is de keuze uitgebreid. Vanaf nu is de speciale lakkleur Night Shade, bekend van de exclusieve Qashqai Sound & Style, voor alle uitvoeringen van de Qashqai en de Qashqai +2 leverbaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!