25 maart 2009
 

Hyundai Blue-Will

Blue-Will is ultragroen studiemodel van Hyundai

25 maart 2009 | Hyundai heeft vandaag de eerste foto's getoond van de nieuwe concept car Blue-Will, die volgende week op de Seoul Motor Show aan de wereldpers wordt getoond. Blue-Will wordt aangedreven door een 1.6 benzinemotor die is gekoppeld is aan een 100kW elektromotor. De Hyundai is voorzien van een lithium ion polymeer-accupakket dat een plek vindt naast de brandstoftank onder de voorstoelen. De Hyundai-designers hebben hiervoor gekozen om een zo groot mogelijke bagageruimte te creëren, vaak het stiefkindje van de hedendaagse elektrisch aangedreven auto's.

Niet alleen de aandrijflijn van Blue-Will is bijzonder. Voor dit studiemodel is gebruik gemaakt van gerecyclede plastics. De kappen van koplampen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede waterflessen. Ook delen van het interieur en de motorklep zijn vervaardigd van deze plastics. Hyundai deed dat eerder in het studiemodel Qarmaq. Het hergebruik van speciale plastics is niet alleen goed voor het milieu. Plastic is bovendien niet alleen aanzienlijk lichter dan aluminium, maar door de speciale samenstelling ook veel sterker.

Hyundai Blue-Will

Het doorzichtige panoramadak is van hetzelfde materiaal. Een bijzonderheid in deze Hyundai is dat er in dit panoramadak zonnecellen zijn verwerkt die licht doorlaten. Deze zonnecellen voeden op hun beurt de batterijen.

Hyundai Blue-Will
 
Websitewww.hyundai.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!