18 maart 2009
Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza bekroond met Red Dot Award

18 maart 2009 | De nieuwe Seat Ibiza is het jaar 2009 begonnen zoals hij het vorige afsloot, met het winnen van een onderscheiding. Op het gebied van design overtrof hij recent zijn directe concurrenten dankzij de prestigieuze 'Red Dot Award' die de Ibiza in Duitsland ontving in de categorie Product Design 2009.

De Ibiza 3-deurs SC won de 'Red Dot' voor zijn kwaliteit, terwijl de vijfdeursversie van de Ibiza de hoogste onderscheiding, de 'Best of the Best' award, ontving voor zijn kwalitatief hoogwaardige ontwerp. Het model introduceerde het nieuwe Arrow Design concept van Seat voor de voorzijde, met als onderdeel daarvan een lagere positie voor de koplampen en de radiatorgrille. Daarnaast onderscheidt het compacte model zich vanwege de doorontwikkelde Dynamic Line, een ontwerp van Seat Design Director Luc Donckerwolke, die over de complete zijkant van de auto loopt en vooral meer nadruk legt op de schouders en de wielkasten van de Ibiza.

Seat Ibiza (2008 - 2017)

In totaal werden tijdens deze editie van de Red Dot Design Award, een initiatief van het Duitse Nordrhein Westfalen Design Center, 3.231 producten afkomstig uit 49 landen in 17 categorieën beoordeeld. De 27-koppige jury prees de nieuwe Seat Ibiza met name vanwege zijn innovatieve eigenschappen, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzame karakter.

Het populairste model van Seat krijgt de beide onderscheidingen op 29 juni aanstaande opgespeld tijdens de prijsuitreiking in het Aalto theater in het Duitse Essen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!